logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Demontaż suszarki Philips DryCare Prestige HP8281/00 - wymiana uszkodzonego kabla zasilającego

cb13749 02 Wrz 2021 21:48 1764 4
REKLAMA
  • #1 19593033
    cb13749
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam
    W suszarce Philips DryCare Prestige HP8281/00 uszkodzeniu uległ kabel zasilający w miejscu jego wejścia do obudowy. Jedynym sposobem naprawy jest tylko demontaż/rozpołowienie suszarki celem usunięcia końcówki uszkodzonego kabla. Problem w tym że w Internecie brak informacji jak się do tego zabrać. Oględziny nie nasuwają żadnych pomysłów.
    Proszę o pomoc jeśli ktoś miał podobny problem.
  • REKLAMA
  • #2 19593071
    Andrzej Ch.
    Poziom 33  
    Ocena: 387
    Mam identyczną suszarkę i niestety ale z rozebraniem jej wg jakiegokolwiek schematu będzie ciężko. To wg producenta sprzęt jednorazowy. Swojej nie mam potrzeby rozbierać, póki co, ale odkręcić śruby i dalej działaj na zasadzie delikatności, rozdzielając poszczególne części plastikowej obudowy. Cała obudowa jest na zatrzaski.
  • REKLAMA
  • #3 19594328
    cb13749
    Poziom 2  
    Jakie śruby. To chyba rzeczywiście jednorazówka. Na rękojeści niby są dwa otwory zaślepione pod którymi chyba powinny być śruby ale w żadne sposób nie da się tych tzw. zaślepek ich usunąć. Całość chyba jest na zatrzaskach a plastik bardzo kruchy.
    Producent bardzo się postarał aby klient kupił nowe ale ja na ten model już się nie zdecyduję.
  • REKLAMA
  • #4 19594360
    Andrzej Ch.
    Poziom 33  
    Ocena: 387
    Sam sobie dałeś odpowiedź, jednak wydaje mi się że pod zaślepkami powinny być śruby, ale i tak odkręcenie będzie niemożliwe bez specjalnego śrubokręta.
  • #5 19599479
    cb13749
    Poziom 2  
    A jednak pod zaślepkami, których w żaden sposób nie dało się wyjąć (tylko przez rozwiercenie) ukazały się dwie śruby. I tu kolejna pułapka, śruby na klucz w kształcie trójkąta, chyba tylko serwis Philipsa takich narzędzi używa. I to również udało się wykręcić. Efekt końcowy - suszarka sprawna.
REKLAMA