logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy A40 nie wysyła/nie odbiera smsów ani nie dzwoni

Faza420x 03 Wrz 2021 00:11 816 9
REKLAMA
  • #1 19593202
    Faza420x
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Cześć od paru dni mam problem z moim telefonem, przestał odbierać, wysyłać smsy próby dzwonienia też kończą się fiaskiem; jak do kogoś dzwonie to wyświetla się komunikat ze nie zarejestrowano w sieci, a jak wysyłam sms to że usługa niedostępna czy cos takiego. Telefon przywrócony do ust fabrycznych- nie pomogło. Po wyjęciu karty sim i przełożeniu do innego telefonu wszystko działa poprawnie. W czym może być problem?
  • REKLAMA
  • #2 19593232
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19593797
    gacu007
    Poziom 16  
    Ocena: 45
    Telefon masz od nowości czy został kupiony z drugiej ręki ? Może został zablokowany przez operatora.
  • #4 19597738
    Faza420x
    Poziom 4  
    Jak jestem w domu to z tego telefonu nie da się wysłać nic ani nic nie przychodzi (pomimo dobrego zasięgu) z ciekawości pojechałem do miasta i cud okazało się że z telefonu nagle można dzwonnic, wysyłać smsy. Więc to nie moduł w takim razie nie wiem dziwne to jest bardzo. Gdy wróciłem do domu przełożyłem swoją kartę do telefonu ojca, wysyła normalnie smsy z telefonu ojca, po przełożeniu karty ojca do mojego telefonu nie wysyła smsów.
    Telefon jest od nowości mój.
  • REKLAMA
  • #5 19597847
    gacu007
    Poziom 16  
    Był wymieniany wyświetlacz czy ogólnie rozbierany?
  • #6 19598029
    Faza420x
    Poziom 4  
    wyswietlacz wymieniany nie byl ale rozbierany byl-wymiana gniazda ladowania cala plytke mialem wymieniona.

Dodano po 3 [godziny]:

Moze tez byc ze ten modul jest ubrudzony czy cos nie wiem w kurzu czy cos ze w miescie gdzie jest silniejszy sygnal smsybwyayla a u mn na wiosce nie ?
  • #7 19598822
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Faza420x napisał:
    cala plytke mialem wymieniona.

Może konektora anteny nie włożyli dobrze i dlatego takie zachowanie.
  • REKLAMA
  • #8 19598889
    Faza420x
    Poziom 4  
    tino2003 napisał:
    Faza420x napisał:
    cala plytke mialem wymieniona.

Może konektora anteny nie włożyli dobrze i dlatego takie zachowanie.

i to by mialo znaczenie ze u mnie w małej miejscowości nie chce wysyłac a w mieście tak?
  • #9 19598991
    gacu007
    Poziom 16  
    Ma znaczenie.
  • #10 19599378
    Faza420x
    Poziom 4  
    ok sprawdzę to ale nawet jak to ten konektor to czemu pokazuje zasięg np 5 kresek u mnie w domu to nie powinno być go chyba wogóle

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung Galaxy A40, który nie wysyła ani nie odbiera SMS-ów oraz nie nawiązuje połączeń telefonicznych. Po przywróceniu ustawień fabrycznych problem nie ustąpił, a karta SIM działa poprawnie w innym urządzeniu. W trakcie dyskusji zasugerowano, że przyczyną mogą być uszkodzenia modułu karty SIM, problemy z łącznością, zablokowanie przez operatora, lub nieprawidłowe podłączenie konektora anteny. Użytkownik zauważył, że w miejscach o lepszym zasięgu telefon działa poprawnie, co może sugerować problemy z sygnałem w obszarze o słabszym zasięgu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA