logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 21PT1653/58 L6.2 - brak obrazu po wymianie trafa WN, OSD działa

JVC 28 Paź 2005 22:42 1503 5
REKLAMA
  • #1 1936361
    JVC
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    Witam.
    Dostałem takie TV z uszkodzonym trafem WN(przebija do ferrytu). Po wymianie na zamiennik TV ruszył, ale bez treści!!!?.
    OSD działa, wejście AV działa dobrze tylko jakby tuner zamilkł!?
    Może ktoś z kolegów miał podobny przypadek i czy opłaca sie pakować w koszty wymiany TDA 8362????. A nie sprawdzałem z pilota ale z klawiatury lokalnej działają tylko "kanały" tzn. zmienia sie numer programu ale nic poza tym.Pozdrawiam JVC
  • REKLAMA
  • #2 1936531
    Piotr Popiołkiewicz
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Cześć
    Nie podajesz dokładnie tego co bym chciał się dowiedzieć aby Ci ewentualnie pomóc.
    Napisz czy masz szum na obrazie i coś o napięciach na głowicy.
    Piotr
  • REKLAMA
  • #3 1936541
    mirekel
    Poziom 18  
    Ocena: 27
    masz na 99% uwalony TDA8362-MUSISZ GO WYMIENIĆ I POWINNOBYĆ OK.Nawala on przez trafo.
  • REKLAMA
  • #4 1937705
    JVC
    Poziom 14  
    Witam. I ja tak myśle, że TDA jest uwalony bo odpowiada za sumowanie sygnałów a jak AV działa a TV nic, to tak jakby się wywalił przełącznik w kostce. Nie mierzyłem co się dzieje dokładnie na głowicy bo nie dysponuje pilotem, więc nie mogę włączyć strojenia, ale jak dobrze pamiętam to sygnał raczej dochodzi do tda a nie wychodzi z niego nic w trybie TV. Pozdrawiam JVC.

Dodano po 5 [minuty]:

Napisz czy masz szum na obrazie i coś o napięciach na głowicy.
    Piotr Witam ponownie. Piotr sie pytał jeszcze czy jest szum na obrazie - niema! Dlatego stawiam na TDA, bo w trybie TV wyświetlane jest poprawnie OSD i nic poza tym (H i V są,brak treści), tak jakby był w trybie AV (czarny obraz) z niepodłączonym wejściem. JVC
  • REKLAMA
  • #5 1942624
    JVC
    Poziom 14  
    Witam. Po wymianie TDA TV ruszył ale jeszcze nie zapamiętuje nastaw głosu czy kanałów po wyłączeniu z klawisza. Jak dopadnę pilota to sprawdzę czy jest tak samo z pilota.Pozdrawiam JVC
  • #6 1949096
    JVC
    Poziom 14  
    Witam.
    Wszystko jest ok po ustawieniu z pilota :D Jeszcze raz dzięki za upewnienie mnie w diagnozie:!: JVC
REKLAMA