logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego Junkers Hydro 4200 gaśnie i nie można wyregulować temperatury wody?

akmiecik 04 Wrz 2021 00:32 5052 3
REKLAMA
  • #1 19594561
    akmiecik
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam zakupiliśmy junkersa jak w temacie.
    Blok 4p. Mieszkanie na 2p.
    Mieszkanie po remoncie więc instalacja niby nowa.
    Był autoryzowany serwis zaraz po montażu i wymienił jakąś dyszę.
    Objaw jest taki, że bojler odpala i jest albo wrzątek albo po zmianie na kranie na zaraz gaśnie.
    Niezależnie, który kran (łazienka, ubikacja czy kuchnia) objaw jest ten sam.
    Strasznie ciężko, wręcz niemożliwe jest ustawienie "wody po środku", jakieś letniej innej niż wrzątek.
  • REKLAMA
  • #2 19594672
    mariuz2
    Poziom 19  
    Ocena: 65
    Temperaturę wody ustawiasz tym pokrętłem na panelu.
  • REKLAMA
  • #3 19594911
    akmiecik
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Pokrętła były już w różnym położeniu. Problemem jest jak dla mnie to że nie ma płynnej regulacji temperatury na mieszaczu w kranie. Nie można ustawić letniej wody. Leci albo wrzątek, jak przesuniesz mieszacz na chłodniejszą bojler gaśnie
  • #4 19594949
    BUCKS
    Poziom 39  
    Ocena: 1084
    akmiecik napisał:
    Objaw jest taki, że bojler odpala i jest albo wrzątek albo po zmianie na kranie na zaraz gaśnie.

akmiecik napisał:
    Problemem jest jak dla mnie to że nie ma płynnej regulacji temperatury na mieszaczu w kranie. Nie można ustawić letniej wody.

ale to nie jest bojler lecz przepływowy podgrzewacz, a przy nich znaczenie ma przepływ wody.
    Najlepiej jakby przepływ wody po każdym odkręceniu kranu był możliwie stały i podgrzewacz grzał wodę do zadanej temperatury bez mieszania z zimną.
    Być może letniej nie da się ustawić ale ja bym szedł w tym kierunku.
REKLAMA