logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Cambridge Audio Azur 550C CD - ulepszenia, wymiana elektrolitów i problem z nieoryginalnym pilotem

panku14 07 Wrz 2021 15:46 642 4
REKLAMA
  • #1 19599241
    panku14
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Kupiłem jak w tytule. Postanowiłem go ulepszyć. W związku z tym, że nie miałem schematu wymieniłem elektrolity. Wcześniej kupiłem pilot nie oryginalny. Któregoś dnia rano pilot przestał działać. Dzwoniłem do firmy z której kupiłem, podali software, ale pilo jest sprawny, zaprogramowałem na inny sprzęt. Rozebrałem CD i jedyne co przyszło do głowy wymienić diodę podczerwoną, co nic nie dało. Kondensatory są dużo większe od oryginałów, polutowałem jeszcze raz, nic. Poruszałem końcówki w nadziei, że brak połączenia (druk dwustronny) nic. Poza pilotem działa normalnie. Jeżeli ktoś z odpowiadający napisze wymień kondensatory na stare to dziękuję, proszę w ogóle nie pisać. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?
  • REKLAMA
  • #2 19599268
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19599301
    panku14
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Dziękuję za tak szybką odpowiedz. Co do wymiany nie odpowiadam już napisałem. Co do sprawdzenia scalaka to bardzo chętnie, ale jest to scalak programowalny PIC16F886-I/SS czy można go sprawdzić bez podmiany CD normalnym przyrządem bez oscyloskopu ?
  • REKLAMA
  • #4 19599318
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA