logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Beta Blaupunkt w VW Passat B5 - samoczynne włączanie i wyłączanie

dayv 29 Paź 2005 15:08 2466 2
REKLAMA
  • #1 1937928
    dayv
    Poziom 24  
    Ocena: 38
    siema

mam paska z seryjnym radiem 2x20w beta blaupunkt.
    otoz moj problem jest ultra drazniacy a polega na tym ze:
    przy wlaczeniu silnika radio sie wlancza i gra sobie jak che podglosnic lub sciszyc to.... przy kreceniu potencjometrem (tam jest skokowy) na jednym skoku wylancza sie a na drugm WLANCZA [<moja pomylka](i tak w kolko) i tak samo jest jak sie scisza radio..... po za tym przy zgaszeniu motoru i wyjeciu kluczyka ze stacyjki radio wylancza sie ale... za jakies 3, 4 minuty znow sie wlącza !!!!! :(:(

Ktos sie orientuje dlaczego ?..

ps. jak radio sie wlaczy przy odpaleniu motoru to gdy przycisne przycisk potencjometru i krece wtedy plynnnie moge podglasniac i sciszac radio z tym ze po drugim takim manewrze sie wylancza....
    i tak wogule czasami samo od siebie sie wlancza i wylancza:|:(:(:(
  • REKLAMA
  • #2 1938008
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 912
    Albo jest uszkodzony impulsator-regulator głośności albo jest źle podłączone bo nie pochodzi z tego auta fabrycznie. Kilka dni temu przerabiałem nieco podobną Betę5 Grundiga do Passata, musiałem dorobić trzeci plus od akumulatora i zamienić plusy miejscami. Opis zwykle jest na radiu, trzeba to sprawdzić, jeśli jest dobrze to niestety, trzeba je naprawić.

SławeK
  • #3 1939306
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 339
    Nie bardzo wiadomo z tego opisu jaki to model radia i co się kryje pod pojęciami "wyłancza się"(gaśnie wszystko?) i "potencjometr skokowy".Może to Beta z tradycyjnym zespołem włącznika i potencjometru w której standartowo nadpalone są styki włącznika.
REKLAMA