logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podgląd kamer (rejestrator BCS) na Android TV 9 (Xiaomi Mi Box S)

A-One 18 Wrz 2021 17:00 3489 5
REKLAMA
  • #1 19614960
    A-One
    Poziom 6  
    Ocena: 135
    Hej,

czy jest jakakolwiek możliwość podglądu kamer (rejestrator BCS) na Android TV 9?
    Czytałem na tym forum o gDMSS, ale u mnie wyświetla sie komunikat, że wspomniana palikacja jest niedostępna "na tym urządzeniu" - cokolwiek to znaczy.

Alternatywy, wyglądają na to, że nie działają, ale może trzeba znać dokładną nazwę? Wszystkie tamte wyświetlające się appki wyglądają na średnio dopracowane.
  • REKLAMA
  • #2 19657531
    A-One
    Poziom 6  
    Dobra, po kolei...

- żeby zainstalować aplikację na Xiaomi mi box S, trzeba ją pobrać na laptopie, zapisać na pendrive
    - na xiaomi mi box s pobrać dowolny eksplorator plików
    - włożyć do xiaomi pendrive i dopiero teraz zainstalować za pomocą właśnie pobranego eksploratora plików

To była dla mnie nowość, nie miałem pojęcia o tym.

W każdym razie na ten moment:
    - gDMSS Lite nie działa -> obraż wyświetla się nie w tej orientacji co trzeba + ciężko się nawiguje
    - DMSS HD -> chyba brak nawigacji, nie da się nawet wybrać regionu

Myślę, że coś jak "myszka" by pomogło. Czyli ustawianie kursora za pomocą pilota w miejsce, w które chce sie kliknąć.
    Jeszcze nie wiem czy jest takie rozwiązanie, szukam.
  • REKLAMA
  • #3 19994853
    arek4x41
    Poziom 5  
    Witam, udało ci się coś osiągnąć w temacie >?
  • REKLAMA
  • #4 19995251
    A-One
    Poziom 6  
    Nie, nie znalazłem żadnej aplikacji, którą dałoby się obsługiwać na systemie Android TV.
  • REKLAMA
  • #5 20012411
    emilzx
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    DMSS HD jest wersja rozszerzoną spróbuj wersje zwykłą bez HD. To o czym mówisz się nazywa bezprzewodowa klawiatura i tego jest pełno na allegro właśnie do android Boxów dobre. Ma touchpada i klawiaturę w sobie. Osobiście nie lubię touchpadów i wolę używać zwykłej myszki którą też można podpiąć jak masz taką bezprzewodową z odbiornikiem albo nawet z kabelkiem na usb co kto lubi.. Możesz też o ile ten rejestrator obsługuje wykorzystać strumień rtsp lub rtmp i np VLC player jako odtwarzacz.
  • #6 20026628
    przemm1981
    Poziom 12  
    Ocena: 39
    gDMss w starej wersji działa na android box i poprawnie wyświetla wszystkie opcje
REKLAMA