logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Harman Kardon AVR 247 - brak reakcji po włączeniu, możliwe uszkodzenie przez wilgoć

apaon 24 Wrz 2021 16:10 1377 4
REKLAMA
  • Witam. Mam następujący problem z Amplitunerem jak w tytule. Jak wciśnięty jest przycisk sieciowy to nad przyciskiem ON dioda świeci się na pomarańczowy czyli amplituner jest w stanie oczekiwania. Jeżeli nacisnę ON to dioda zmienia kolor na niebieski ale wyświetlacz nie włącza się i nie słychać też tego charakterystycznego dźwięku gdy włącza się to duże trafo. Czy ten amplituner ma jakieś zabezpieczenie które można sprawdzić, ponieważ rano żona położyła na nim kwiaty przyniesione z podwórka i podejrzewam że mogła być na nich rosa, która mogła kapnąć do środka.
    O autorze
    apaon
    Poziom 9  
    apaon napisał 22 postów o ocenie 3. Mieszka w mieście Mysłowice. Jest z nami od 2016 roku.
  • REKLAMA
  • #2 19625311
    zadam64
    Poziom 39  
    Ocena: 734
    Myśle że nie posiadasz odpowiedniej wiedzy by pogrzebać w tym urządzeniu by cokolwiek ze schematem posprawdzać . Zrób miejsce na kwiatek i zanieś amplituner do dobrego serwisanta .
    https://www.manualslib.com/manual/1123107/Harman-Kardon-Avr247.html
  • REKLAMA
  • #3 19625458
    apaon
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Słuszna uwaga,na amplitunerach się nie znam ale myślałem że jest gdzieś np bezpiecznik szklany w sekcji zasilania tak jak w modelu AVR135 lub coś podobnego co można łatwo w domu sprawdzić, tutaj nic takiego nie widzę,a co do reszty to oczywiście serwis.
  • REKLAMA
  • #5 20778151
    Marcin Jarynski
    Poziom 2  
    Tak jeśli jest aktualne to szklany bezpiecznik się przepalił 6Amper.. Miałem taki problem okropny problem jest go wymienić jego nie widać... Powodzenia
REKLAMA