logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Pioneer XC-IS21T - brak podświetlenia i reakcji

piotras001 29 Paź 2005 22:21 2109 3
REKLAMA
  • #1 1939105
    piotras001
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam wszystkich elektrodowców mam problem z "wieżą" Pioneer XC-IS21T, mianowicie po podłączeniu zestawu występuje brak podświetlenia i jakichkolwiek reakcji <coś tam pika przy wciśnięciu schowania cd>, kabel dobry czy ktoś coś takiego naprawiał może? Na wys wszystko się pokazuje ale nic nie chce zatrybić, podejrzewam brak jakiegoś napięcia, czy ktoś mi pomoże?
  • REKLAMA
  • #2 1939473
    ARservice
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    Witam
    Przelutuj procek ten na panelu przednim,pozatym zobacz czy masz wszystkie zasilania?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 17265657
    kermitpb
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Cześć

Proszę o pomoc w naprawie tej wieży. Ogólnie przelutowałem procek. Jeśli chodzi o napięcia to jest tylko 5,6V. Nie ma napięcia 8V i 15 V Mam tu na myśli te napięcia które podawane są z zasilacza przez kabel. Wewnątrz zasilacza problemów na pierwszy rzut oka nie widzę. Są tam dwa tranzystory które prawdopodobnie odpowiadają za to napięcie ale one są sprawne. W w ich pobliżu jest jakiś układ scalony ale nie wiem jak go sprawdzić. Proszę o sugestie i pomoc.
  • #4 17301740
    kermitpb
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    OK, zasilanie przywróciłem. Wymieniłem wzmacniacz operacyjny sterujący tranzystorami mocy odpowiedzialnymi za wspomniane napięcia. Panel zaczął się podświetlać , wieża odtwarza płyty itd jednak gra bardzo cicho. Mieliście podobny problem ?
REKLAMA