logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dostępu do ustawień zaawansowanych w routerze Technicolor CGA2121 po zmianie konfiguracji

DEWOREK 29 Wrz 2021 15:26 2208 2
REKLAMA
  • #1 19632029
    DEWOREK
    Poziom 4  
    Ocena: 5
    Witam, Mam Problem Z Ruterem technicolor CGA2 121, Mianowicie W momencie, w którym loguje się na stronę rutera To Nie pojawiają Mi się Ustawienia Zaawansowane, czyli wszystkie Port Forwarding i tak dalej Najciekawsze jest to, że jak Restartowałem ustawienia rutera, to dopóki nic nie zmieniłem nazwy sieci i tak dalej ogólnie konfiguracji to są dostępne te opcje Dziwne Oczywiście Rutery Od Technicolor to dziadostwo I raczej Nikt MI Nie powie Dokładnego problemu, ale jak ktoś ma jakieś propozycje jak to naprawić, to niech Pisze.

Tak To wygląda
    Brak dostępu do ustawień zaawansowanych w routerze Technicolor CGA2121 po zmianie konfiguracji

a tak powino

Brak dostępu do ustawień zaawansowanych w routerze Technicolor CGA2121 po zmianie konfiguracji [/img]
  • REKLAMA
  • #2 19632378
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    Pokazuje takie opcje na jakie pozwala kablówka z której korzystasz.
  • #3 19632640
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5500
    @DEWOREK
    Kiedy restartujesz modem, przez kilka minut modem loguje się do sieci operatora, przeszukuje kanały upstream/downstream itd.
    Kiedy już zrobi pełną diagnostykę i wykryje, że wszystko ok, oczekuje na przesłanie provisioningu na modem z CMTSa - to jest ten moment kiedy masz tak jakby więcej ustawień.
    Kiedy modem pobierze już provisioning, wgrywają się ustawienia operatora i to operator wycina/blokuje dostęp do modemu - i dlatego znika dostęp wprost do modemu, a zostaje dostęp tylko przez portal klienta z opcjami jakie op pozwala widzieć.
REKLAMA