Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tambert_studionapraw napisał:Czołem, cześć.
Te dwa, małe i niebieskie, to cewka 15NH 250MA w obudowie 0201 obie takie same. Sygnał 90_USB_AP_DATA_L i 90_USB_AP_DATA_P - prosto do procesora głównego.
bert_studionapraw napisał:U4100 jeśli pamięć mnie nie myli. Restarty mogą być powodowane przez właściwie każdy uszkodzony element czy podzespół (od kondensatora na płycie, układ scalony po taśmę ładowania czy kamerę).
Problemy z ładowaniem mogą mieć początek w linii SWI ale Tristar też powinien zostać sprawdzony.
Dodano po 32 [minuty]:
90_USB_AP_DATA... to sygnały kontroli danych dla magistrali USB. Nie biorą udziału w dostawie protokołu. Ligting jest interface zewnętrznym dla komunikacji USB, podlinkowany do wielu urządzeń. Nad nim samym, kontrolę sprawuje kontroler USB, w tym modelu wbudowany do głównego pmu - D2333A1 (w polu u1801)
Dodano po 2 [godziny] 4 [minuty]:
bez tych cewek, linie kontroli USB nie będą podawały sygnału do/od procesora. Efekt będzie taki, jak uszkodzony Tristar. Objawy, to problemy w komunikacji z akcesoriami, problemy z ładowaniem, zawieszki systemu, restarty oraz możliwe bootloop'y.