Od dawna (nie pamiętam dokładnie od kiedy) mam problem, że w moim telefonie ciągle brakuje pamięci.
Numer modelu HUAWEI CUN-L21
Procesor CPU Cztery rdzenie 1,3 GHz
Pamięć RAM 1 GB
Pamięć telefonu 8 GB (Wolne 137 MB)
Wersja Android 5.1
Ciągle jest wyświetlane powiadominie: Kończy się miejsce w pamięci wewnętrznej. Niektóre funkcje systemu mogą nie działać.
Czyszczenie pamięci / Skanowanie inteligentne daje niewielkie efekty.
Czyszczenie zaawansowane też nie wchodzi w grę bo odinstalowałem już prawie wszystkie aplikacje.
Mam pamięć SD 32GB, ale jest prawie pusta.
Ustawienia / Aplikacje / Zarządzaj aplikacjami
W tym ustawieniu wielokrotnie sprawdzałem czy dla wszystkich aplikacji jest wybrane „Przenieś na kartę SD”. I wszędzie tak jest. Zastanawiam się jeszcze czy wybrać „Wyczyść dane”. Ale martwię się czy nie zacznie wtedy coś nawalać.
Zastanawiam się też czy pomogłoby przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych. Ale martwię się czy wszystko dobrze pójdzie, a po niedługim czasie problem może i tak powrócić.
A może jest jeszcze jakiś inny sposób?
Z góry dziękuję za pomoc.
Numer modelu HUAWEI CUN-L21
Procesor CPU Cztery rdzenie 1,3 GHz
Pamięć RAM 1 GB
Pamięć telefonu 8 GB (Wolne 137 MB)
Wersja Android 5.1
Ciągle jest wyświetlane powiadominie: Kończy się miejsce w pamięci wewnętrznej. Niektóre funkcje systemu mogą nie działać.
Czyszczenie pamięci / Skanowanie inteligentne daje niewielkie efekty.
Czyszczenie zaawansowane też nie wchodzi w grę bo odinstalowałem już prawie wszystkie aplikacje.
Mam pamięć SD 32GB, ale jest prawie pusta.
Ustawienia / Aplikacje / Zarządzaj aplikacjami
W tym ustawieniu wielokrotnie sprawdzałem czy dla wszystkich aplikacji jest wybrane „Przenieś na kartę SD”. I wszędzie tak jest. Zastanawiam się jeszcze czy wybrać „Wyczyść dane”. Ale martwię się czy nie zacznie wtedy coś nawalać.
Zastanawiam się też czy pomogłoby przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych. Ale martwię się czy wszystko dobrze pójdzie, a po niedługim czasie problem może i tak powrócić.
A może jest jeszcze jakiś inny sposób?
Z góry dziękuję za pomoc.