logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konwersja dzwonków WAV, MP3, AMR na MIDI dla Nokia 6100 - jaki program?

eldorado84 31 Paź 2005 10:12 1381 2
REKLAMA
  • #1 1942781
    eldorado84
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Tak jak w temacie mam dzwonki w formacie wav, mp3 i amr czy jest jakiś program aby zmienił format MIDI (nie zmieniając treści dzwonka). Bo pare dni temu gdzieś na necie znalazłem program który przetwarza WAV na MIDI ale w taki sposób że jeżeli dzwonek WAV to jakieś gadanie jakiegoś ślązaka "odbierz mnie.." to po zamianie takiego dzwonka na MIDI wychodzi jakieś granie na "fortepianie!?" (czyli np: ślądak gada od 2 do 5sek. to po zamianie na MIDI w tych sekundach czyli od 2 do 5sek. gra fortepian). POMOCY
  • REKLAMA
  • #2 1944497
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    Nie zamienisz tych formatów na midi nic nie tracąc, mało tego nie będzie to nawet podobne ponieważ formaty które wymieniłeś to są zgrane dźwięki (wav(e) - fala) czyli fala dźwięku ma ona swoją nośną i modulację.
    Natomiast pliki w formacie *.mid to zwykłe cyferki które tylko określają jaki instrument i jaką nutką ma zagrać.... a instrument ten jest wbudowany w telefonik i jest to część hardware'owa (potocznie zwany polifonią)

Pozdrawiam
  • #3 2262261
    eldorado84
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    dzięki wielki
REKLAMA