logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Windows 10 - Wpis na prawej belce komunikatów o zmianach nieatoryzowanych

Nebilet 29 Paź 2021 12:50 753 5
REKLAMA
  • #1 19680104
    Nebilet
    Poziom 3  
    Ocena: 221
    Po ostatniej aktualizacji po każdym włączeniu komputera ( nawet jeśli zrobię "Uruchom ponownie" ukazuje się wpis na prawej belce pionowej ekranu komunikatów taki wpis "Zablokowano nieautoryzowane zmiany.
    Funkcja Kontrolowany dostęp do folderu
    zablokowała aplikacji C:\\Windows\svchost.exe możliwość" wprowadzenia zmian w pamięci
    " O co tu chodzi i czy jest to coś co może zakłócić pracę komputera ? Nie wiedziałem gdzie ten temat przypiąć dlatego napisałem tutaj.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19680348
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10433
    Infekcja, zrob skna przy pomocy mbam oraz cureit, zamiesc w zalaczniku logi z FRST.
  • REKLAMA
  • #3 19680406
    Nebilet
    Poziom 3  
    Oto co zrobiłem
    Załączniki:
    • Addition.txt (23.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • FRST.txt (21.93 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Windows 10 - Wpis na prawej belce komunikatów o zmianach nieatoryzowanych Bez tytułu.jpg (143.11 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 19680420
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10433
    Eh, tak myslalem, ze sie pomyliles...

Funkcja Kontrolowany dostęp do folderu zablokowała aplikacji C:\Windows\System32\svchost.exe możliwość wprowadzania zmian w pamięci.
    Godzina wykrycia: 2021-10-29T13:26:14.328Z
    Użytkownik: ZARZĄDZANIE NT\SYSTEM
    Ścieżka: \Device\CdRom0
    Nazwa procesu: C:\Windows\System32\svchost.exe

Nawet sciezki nie mogles poprawnie przepisac, mozesz zignorowac ten wpis.
  • REKLAMA
  • #5 19680425
    Nebilet
    Poziom 3  
    Ale to mi wyskakuje za każdym razem jak włączę komputer albo go zrestartuję. To się staje uciążliwe. I tak już będzie codziennie ? A co do przepisania to przepisałem słowo w słowo z bocznej belki na ekranie. Po drugie to mi nie wyskakuje od dzisiaj tylko od 3 dni, bo napisałeś godzinę wykrycia
  • #6 19680461
    Nebilet
    Poziom 3  
    Ale to mi wyskakuje za każdym razem jak włączę komputer albo go zrestartuję. To się staje uciążliwe. I tak już będzie codziennie ? A co do przepisania to przepisałem słowo w słowo z bocznej belki na ekranie. Po drugie to mi nie wyskakuje od dzisiaj tylko od 3 dni, bo napisałeś godzinę wykrycia

Dodano po 27 [minuty]:

Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
REKLAMA