logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera wifi i aplikacja ICSee Pro - brak powiadomień o ruchu i problemy z odtwarzaniem nagrań

bat1 31 Paź 2021 16:13 7659 10
REKLAMA
  • #1 19683726
    bat1
    Poziom 10  
    Ocena: 61
    Witam, mam kamerę wifi zamontowaną przed domem taka zewnętrzna, i do teraz było wszystko ok, ale coś sie wydarzyło, kamera pracuje w aplikacji icsee pro i nie informuje mnie o wykryciu ruchu na aplikacji nie nagrywa zdarzenia jak wykryje ruch, a jak pokazuje w aplikacji że nagrało jakiś film to nie chce odtworzyć lub odtwarza film np sprzed kilku miesięcy, teraz przestawiłem ją na nagrywanie ciągłe ale też nie mogę odtworzyć nagrania w aplikacji, nie wiem czy ta sytuacja nie ma związku z tym że może powinienem wykupić jakiś pakiet w aplikacji, bo tam jest taka opcja , ale do tej pory dzialalo bez tego, może ktoś coś poradzi, może ją zresetować??
  • REKLAMA
  • #2 19683773
    sigwa18
    Poziom 43  
    Ocena: 3274
    Karty micro sd często padają szczególnie te chińskie.
  • REKLAMA
  • #4 21277639
    Pajda89
    Poziom 10  
    Ocena: 65
    Trochę odgrzeję kotleta. Bo miałem podobny problem z odczytem filmów z karty pamięci.
    Problemem okazała się chińska karta pamięci o pojemności 128gb bo niby tyle kamera może przyjąć.
    Zmieniłem na goodrama 64gb za 20 zł i wszystko elegancko się zapisuje odtwarza.
  • #5 21279701
    bat1
    Poziom 10  
    Ocena: 61
    Dzięki za info, rzeczywiście mam w kamerach chińskie karty, i to jest napewno powód a co do nie zgłaszania wykrycia ruchu w APK, to jest tak że APK informuje o ruchu ale jak działa w tle, tzn jak jest uruchomiona bo jak ja wyłączymy to powiadomienia nie przychodzą, pozdrawiam
  • #6 21299428
    Pajda89
    Poziom 10  
    Ocena: 65
    Daj znać czy wymiana kart pomogła.
  • REKLAMA
  • #7 21318701
    JAqwert
    Poziom 2  
    W przypadku braku powiadomień przy działaniu w tle, w pierwszym kroku pomaga aktualizacja aplikacji Icsee. Mogło także dojść do zmiany ustawień baterii po aktualizacji telefonu. Trzeba wtedy wejść w ustawienia/bateria/limity używania w tle/(odznaczyć) Wpr. nieuż. apl. w tr. uśpienia.
    Bądź wrzucić aplikację Icsee do listy "Nigdy nie usypiaj apl. auto".
    To w przypadku Androida, na iOS jest podobnie, tylko nie podam dokładnego źródła w ustawieniach.
  • #8 21441587
    PaweRu
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    U mnie kamera działa elegancko, zapisuje, odczytuje, wysyła powiadomienia o ruchu człowieka, podąża za nim, nie wysyła jakoś dużo fałszywych powiadomień. Ale... żeby nie było tak różowo, nie ma żadnych reakcji na samochody, nieważne czy to osobówka, czy kurier w busie... I to dla mnie jest duży problem. Czy jest jakaś opcja, by to naprawić? W innym obiekcie na innych kamerkach i innej apce nie ma z tym problemu. Więc jak to ugryźć, by reagowała na auta?
  • REKLAMA
  • #10 21465026
    RureroS
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    >>21441905 Niestety, nie udało mi się nic takiego w opcjach znaleźć. Dziś zaktualizowałem oprogramowanie w kamerce i aplikację, i dalej kurier może robić, co chce, a śmieciarka wywozić, co chce. Dobrze, że choć listonosz jest nagrywany ;)
  • #11 21465052
    JAqwert
    Poziom 2  
    Niestety, ale o pojawiających się samochodach informuje jedynie wykrywanie ruchu (czyli wyłączony alarm inteligentny), ale wtedy łapać będzie każdy ruch, nawet drzew czy deszczu. Przy inteligentnej detekcji jest tylko wykrywanie postaci. Za wykrywanie pojazdów, zapamiętywanie twarzy czy wsparcie AI trzeba niestety zapłacić, wykupując pełną wersję.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada zewnętrzną kamerę WiFi obsługiwaną przez aplikację ICSee Pro, która przestała wysyłać powiadomienia o wykryciu ruchu oraz nie nagrywa zdarzeń ruchowych poprawnie. Problemy z odtwarzaniem nagrań i błędne wyświetlanie starszych filmów mogą wynikać z uszkodzonej lub niskiej jakości karty microSD, szczególnie chińskich marek. Zalecana jest wymiana karty na markową, np. Goodram 64GB, co poprawia stabilność zapisu i odtwarzania. Powiadomienia o ruchu działają tylko gdy aplikacja ICSee Pro jest aktywna w tle; konieczne jest wyłączenie ograniczeń działania w tle w ustawieniach baterii systemu Android lub iOS. Kamera poprawnie wykrywa ruch osób, ale nie reaguje na pojazdy przy włączonej inteligentnej detekcji ruchu, która ogranicza alarm do wykrywania postaci. Wykrywanie pojazdów, rozpoznawanie twarzy i zaawansowane funkcje AI wymagają wykupienia płatnej wersji aplikacji. Nagrywanie ciągłe również może mieć problemy z odtwarzaniem w aplikacji bez odpowiedniej konfiguracji i jakości nośnika danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA