logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera 4G solar na kartę SIM nie wysyła powiadomień o ruchu mimo poprawnych ustawień

Olo1511 16 Gru 2025 18:17 579 4
REKLAMA
  • #1 21782324
    Olo1511
    Poziom 2  
    Witam,
    Podepnę się do tematu, może akurat ktoś coś doradzi. Chodzi mianowicie o kamerę 4G solar na kartę SIM.
    Na początku działała bez problemów, wykrywała ruch i wysyłała powiadomienia, a potem coś się stało i działa tylko, kiedy włączę aplikację lub nagrywanie ciągłe, ale nie wysyła powiadomień. Jednak gdy podczas ciągłego nagrywania jest niski poziom baterii, dostaję powiadomienie.
    Ustawienia są prawidłowe w aplikacji i w telefonie.
    Pozdrawiam
    AI: Jaka jest dokładna marka i model tej kamery 4G solar, której używasz?
    Nie mam w tej chwili możliwości sprawdzenia.
    AI: Z jakiej aplikacji korzystasz do obsługi kamery (nazwa i wersja), i czy ostatnio była aktualizowana?
    Camhipro była aktualizowana i też były przywracane ustawienia fabryczne w kamerze.
  • REKLAMA
  • #2 21782375
    kornik3107844
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Sprawdz czy alikacja w telefonie ma uprawnienia do wyswietlania powiadomień
  • REKLAMA
  • #3 21782718
    Olo1511
    Poziom 2  
    W aplikacji jest wszystko ok, po prostu ma wszystkie uprawnienia. Kamera nie załącza się, tzn. nie wykrywa ruchu, ale gdy włączę aplikację, wszystko działa, z tym że nie zapisuje na kartę
    A jak ustawię ciągłe nagrywanie, to zapisuje normalnie. Nie mam pojęcia, tak jakby kamera wysiadła, mam na myśli czujnik PIR
  • REKLAMA
  • #4 21782728
    kornik3107844
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Jaki to model kamery ?
  • #5 21783955
    Olo1511
    Poziom 2  
    Pudełko kamery sieciowej PTZ z napisem NETWORK HD PTZ CAMERA i rysunkiem kameryEtykieta na opakowaniu kamery 4G zasilanej energią słoneczną, model CP-HG40-4G/EU
    Takie mam opakowanie.
    Dzisiaj jeszcze sprawdzałem ustawienia, robiłem reset, a nawet przywróciłem ustawienia fabryczne. Nic nie pomaga.
    Jak włączę zasilanie, ciągle działa i zapisuje na kartę, a jak ustawię zasilanie oszczędne, to się nie uruchamia. A jak wejdę w aplikację, to działa, ale nie zapisuje na kartę. Wymieniłem też kartę, ale to samo.
    Chyba będzie służyć jako atrapa😕
REKLAMA