logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana żarówek/diod w podświetlaniu pulpitu - Mercedes W203 przed/lift 2002

Audiofilek 31 Paź 2021 20:15 999 2
REKLAMA
  • #1 19684177
    Audiofilek
    Poziom 4  
    Ocena: 8
    Witam.

Tak jak w tytule, noszę się z wymianą żarówek w podświetlaniu pulpitu deski rozdzielczej. Ma ktoś wiedzę jakiego typu żarówki/diody tam pasują?
    I gdzie można kupić lub naprawić zanikający wyświetlacz?
    Mój model to Mercedes W203 przed/lift 2002

Za wszelkie porady z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 19684402
    Gerri
    Spec od Mercedesów
    Ocena: 3606
    Żarówka jest w podświetleniu zapalniczki i popielniczki. Reszta to diody i są niewymienne. Wyświetlacz nie zawsze jest powodem braku odczytu - czasami powodem jest panel diod podświetlających. Możesz zalukać na polskie forum W203 - coś mi się kojarzy, że temat wyświetlacza był poruszany.
  • #3 19685716
    Audiofilek
    Poziom 4  
    Ocena: 8
    Gerri napisał:
    Wyświetlacz nie zawsze jest powodem braku odczytu - czasami powodem jest panel diod podświetlających. Możesz zalukać na polskie forum W203 - coś mi się kojarzy, że temat wyświetlacza był poruszany.

Tam na forum w203 to już nic się praktycznie nie dzieje (same pajęczyny) brak w odpowiedzi. Masz może jakiś stary link do tego tematu bo znaleźć nie mogę.

P.S.
    Swoją drogą to niezła lipa z tym licznikiem skoro diody są niewymienialne. Dobrze że u mnie jeszcze podświetlanie licznika działa, ale gdyby jakaś dioda się przepaliła to tylko nowy/używany licznik? Wyświetlacz słabiej świeci ale tylko latem przy wysokich temperaturach albo jak długo jadę i się wszystko mocno nagrzeje.
REKLAMA