logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] jakie głośniki do komputera 2.0/2.1 bluetooth budżet około 500-700pln

boruurob 03 Lis 2021 22:46 747 7
REKLAMA
  • #1 19689254
    boruurob
    Poziom 12  
    Ocena: 97
    chcę kupić nastoletniej córce głośniki do komputera. Córka lubi słuchać muzykę więc powinien to być sprzęt który daje podstawową jakość w tej kwestii. Wydaje mi się, że układ 2.1 jest tu spoko aczkolwiek nie upieram się (nie znam się na tym za bardzo) i być może wybór 2.0 jest lepszy.
    Budżet to 500pln ale jeżeli jest coś trochę ponad to dołożymy.
    Głośniki z racji niedużego biurka lapiej mniejsze niż większe i muszą być bezprzewodowe.
  • REKLAMA
  • #2 19689307
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    W jakimś stopniu zależy jakiej muzyki słucha. Aczkolwiek osobiście polecałbym 2.0. Od kilku lat używam Creative T100 - przesiadłem się z T40 i T100 zachwyciły mnie jakością dźwięku. Jedyna rzecz, która mi nie odpowiada to głośniej/ciszejw formie przycisków +/- (pewnie z racji pilota zrobili tak). Bardziej pasował mi "analogowy" potencjometr jak w T40. Ale to kwestia gustu.
  • REKLAMA
  • #3 19689650
    Koolo
    Poziom 18  
    Ocena: 75
    Ktoś porównywał Edifier R1280DB do Creative T100 ?
  • #4 19690668
    boruurob
    Poziom 12  
    wygląd EDiferów nie jest w guście córki. Te Creative T100 wyglądają spoko. JEdyne co mnie zastanawia, że to technologia sprzed 15 lat? Może jednak warto kupić coś nowszego?
  • REKLAMA
  • #5 19691204
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    boruurob napisał:
    wygląd EDiferów nie jest w guście córki. Te Creative T100 wyglądają spoko. JEdyne co mnie zastanawia, że to technologia sprzed 15 lat? Może jednak warto kupić coś nowszego?

Ale jaka sprzed 15 lat? Przecież T100 miały premierę 2 czy 3 lata temu.

EDIT
    Z ciekawości sprawdziłem - premiera T100 to listopad 2019
    http://www.high-tech.banzaj.pl/Creative-T100-premiera-interesujacych-glosnikow-142078.html
  • #6 19702990
    boruurob
    Poziom 12  
    kilkanaście lat temu był mp3player o tym symbolu i szukając na szybko natknąłem się na jakiś post xD

wracając do tematu wpadłem na takie głośniczki: Głośniki Fenda R40BT - cena o połowe niższa, mają więcej Watów o 30%. Co sądzicie o nich?

Jako, że cały poskładany komputer wyszedł troszkę drożej niż zakladałem to szukam optymalizacji ;)
  • #7 19795724
    RadziolMen
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Ja przerabiałem ostatnio temat wyboru małych głośniczków...
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3854170.html

Mam Edifier R1280DB to nowoczesne mini kolumny głośnikowe,
    z wbudowanym wzmocnienem sygnału i bajerami typu złącze optyczne,bluetooth i fajny design.
    Nie każdy jednak doceni walory jakości dźwięku.
    (Apropo bluetooth to często użytkownicy narzekają na słabą jakość dzwięku.)

I z tego co piszesz córka woli coś w stylu mini JBL którego nie będzie nawet widać.
    Więc propozycja T100 wydaje się być trafna.
    Lub coś podobnego.
    Obecna młodzież wychowała się w epoce miniaturyzacji dlatego im mniejsze tym lepsze.
    A jak uda Ci się przy tym wydobyć fajny dzwięk to OK :)
    Fendy nie słuchałem ale słyszałm że górna półka.
  • REKLAMA
  • #8 19795992
    boruurob
    Poziom 12  
    Kupiłem te Creative T100 2. Córka jest zadowolona. Wg mnie grają dobrze. Jedyny mały minusik to stosunkowo krótki kabel zasilający. Akurat gniazdko jest po drugiej stronie i lewdwo wystarcza.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał głośników komputerowych 2.0 lub 2.1 Bluetooth w budżecie 500-700 PLN dla swojej córki, która ceni sobie jakość dźwięku do słuchania muzyki. W dyskusji polecano głośniki Creative T100, które charakteryzują się dobrą jakością dźwięku i nowoczesnym designem. Pojawiły się również pytania o porównanie z Edifier R1280DB, jednak wygląd Edifierów nie odpowiadał córce. Użytkownik rozważał także głośniki Fenda R40BT, które są tańsze i mają wyższą moc. Ostatecznie zdecydował się na zakup Creative T100, z których córka była zadowolona, mimo krótkiego kabla zasilającego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA