logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Siemens A52 z sieci Sami Swoi?

heniek661 19 Mar 2006 11:26 9256 16
REKLAMA
  • #1 2431737
    heniek661
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Mam pytanie czy da sie sciagnac simlocka z siemensa a 52 z sieci sami swoi prosze o pomoc najlepiej kodem
  • REKLAMA
  • #2 2431796
    BłażejGSM
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    Kodem nie. Trzeba ciąć TP i wtedy freią idzie bez problemu na przewodzie po comie

Dodano po 2 [minuty]:

Proszę bardzo masz TP do zrobienia tej słuchawki.
    Załączniki:
    • Jak zdjąć simlocka z Siemens A52 z sieci Sami Swoi? a52 testpoint.jpg (19.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 2431842
    klostazy
    Poziom 23  
    Ocena: 42
    Kodem zrobić można lecz kod kosztuje ok 100zł.
    Taniej ci wyjdzie zrobić cięcie i programem darmowym.
    Poszukaj na elkektrodzie Frei lub Jokera albo SST i tym zrobisz smoka.
    Tu masz jeszce jak ciąć płytkę do samoka
    Załączniki:
    • Siemens-TP-Station V1.0.exe (3.38 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 2432804
    heniek661
    Poziom 13  
    zabardzo nie wiem o co chodzi mam cos wyciiac nie rozumie prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #5 2432822
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    tak jak nazdjęciu jes zaznaczone to tam trzeba wziośc albo skalpel albo igłe i drapać tak dłógo aż przetniesz jedną ściezke (pod swiatlo lampy ją widąć

ale jak nie masz o tym pojęcia to nie niszcz telefonu :)
  • #6 2433194
    ptasznikos
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Tez nie radze Ci sie za to zabierać bo ta scieżka jest w wewnętrznej warstwie płyty i łatwo zepsuć telefon.
  • #8 2435382
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Jeśli się zdecydujesz na cięcie to dodaję jeszcze dwie fotki.
    Na drugiej widać tą ścieżkę. Jak podświetlisz telefon od strony klawiatury to wtedy ją zobaczysz.
    Ten telefon jest jeden z najprostrzych do przecięcia,więc jak zrobisz to delikatnie to nie będzie problemu, ale nie zapomnij, że zawsze jest ryzyko.
    Załączniki:
    • Jak zdjąć simlocka z Siemens A52 z sieci Sami Swoi? a52_TP.JPG (41.35 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 2447796
    heniek661
    Poziom 13  
    a nie da sie inaczej
  • REKLAMA
  • #10 2447820
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    da sie, wyslij dla mnie za 15zl ci zrobie bez ciecia sciezek :P
    Martech - i wszystko jasne :P
  • #11 2447840
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    Nie da sie inaczej i lepiej idź z tym do komisu zapłacisz 25zł. i będziesz miał problem z głowy, bo jak sam coś nakombinujesz to naprawa potem może być znacznie droższa ;)
    pozdr
  • #12 2447915
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    jak zle przetniesz to uwalisz telefon - chyba jasne, tak wiec albo korzystaj dalej z oferty plusa, albo oddaj to w rece fachowcow
  • Pomocny post
    #13 2448843
    virus1
    Poziom 11  
    Testpoint jest konieczny,ale w przypadku użycia kabla pod com, można też ściągnąć simlocka za pomocą tornado bez cięcia między innymi ten model jest obsługiwany przez fraie pod box-y saras
  • #14 2448970
    heniek661
    Poziom 13  
    a co to za program gdzie go pobrac
  • #15 2449040
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    virus1 napisał:
    Testpoint jest konieczny,ale w przypadku użycia kabla pod com, można też ściągnąć simlocka za pomocą tornado bez cięcia między innymi ten model jest obsługiwany przez fraie pod box-y saras

Czyś Ty się chłopie kleju nawąchał czy poprostu jaja sobie robisz z innych ludzi.
    Nawet martech nie zrobi tego modelu bez TP a Ty z freią wyskakujesz :)

Aby usunąć locka z tego moedelu to dream box lub martech bez cięcia z TP konektorami a wszelkie inne programy tylko z przeciętą ścieżką.
    pozdr
  • #16 2449879
    virus1
    Poziom 11  
    Wracając do tematu to sam ściągnąłem simlocka n-boxem saras'a, ale z modelu A50 oczywiście bez cięcia testpointa nie wiem, czy A52 - jest modelem wyjątkowym, ale mam go na liście obsługiwanych modeli siemensa tak samo jak A50, zatem wydaje mi się, że powinien z niego simlock zejść - osobiście nie sprawdzałem bo nie trafił mi się jeszcze taki model. A program, który używałem to "freiaufs2_st" pod n-box. W każdym razie warto spróbować. Pozdr.
  • #17 2450126
    bolek120
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    virus1 napisał:
    Wracając do tematu to sam ściągnąłem simlocka n-boxem saras'a, ale z modelu A50 oczywiście bez cięcia testpointa nie wiem, czy A52 - jest modelem wyjątkowym, ale mam go na liście obsługiwanych modeli siemensa tak samo jak A50, zatem wydaje mi się, że powinien z niego simlock zejść - osobiście nie sprawdzałem bo nie trafił mi się jeszcze taki model. A program, który używałem to "freiaufs2_st" pod n-box. W każdym razie warto spróbować. Pozdr.

A50 to inny model od A52 ale w obydwóch robisz TP w A52 tniesz ścieszke a w A50 punkt koło przycisku 1 podłanczasdz do masy niewiem jak ściągłeś tego simlocka bez TP !! usunięcie simlocka z simensa bez TP jest mozliwe tylko poprzez java patcher ale niewiem z których modeli bo napewno z niewszystkich (nigdy osobiście nieurzywałem )
    I zaczni suchać ludzi którzy mają pojęcie o tym np tino2003 :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Simlock z telefonu Siemens A52 z sieci Sami Swoi można zdjąć głównie poprzez cięcie testpointa (TP) na płycie głównej, co umożliwia odblokowanie za pomocą programów takich jak Freia, Joker, SST czy n-box Saras podłączonych przez port COM. Cięcie polega na przerwaniu jednej ścieżki na wewnętrznej warstwie płyty, co wymaga precyzji i doświadczenia, gdyż niewłaściwe wykonanie może uszkodzić telefon. Alternatywnie, simlock można zdjąć kodem, jednak kosztuje to około 100 zł. Niektóre osoby oferują usługę zdjęcia simlocka bez cięcia za opłatą (np. 15-25 zł) w serwisach GSM. Programy takie jak Dream Box czy Martech również umożliwiają zdjęcie simlocka z A52, ale zawsze z koniecznością użycia testpointa. Model A52 różni się od A50, gdzie testpoint jest w innym miejscu i sposób odblokowania jest inny. Usunięcie simlocka bez testpointa jest możliwe tylko w niektórych modelach poprzez Java patcher, jednak nie dotyczy to A52. Zaleca się ostrożność i ewentualne skorzystanie z usług fachowców, aby uniknąć uszkodzenia urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA