logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch Serie 4 WAN242E9PL - niepokojące odgłosy podczas wirowania i płukania

monikaagata 05 Lis 2021 20:41 2169 6
REKLAMA
  • #1 19692345
    monikaagata
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Cześć, bardzo proszę o pomoc.

Kupiłam nowa pralkę Bosch Serie 4 WAN242E9PL. Po 4 praniach pralka zaczęła wydawać bardzo głośne odgłosy przy wirowaniu/między płukaniami. Na 100% jestem pewna, że przez pierwsze 4 prania nie wydawała takich dźwięków. Korzystałam w życiu z kilku pralek, ale żadna z nich nie wydawała tak głośnego odgłosu. Co to może być? W załączniku filmik.
    20211031_1..203.mp4 (91.01 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19692367
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6876
    Pompa pracuje należycie i bez zastrzeżeń, za to wali coś co było w bębnie, jakiś pojemniczek na żel, czy cudowny nic nie dający demagnetyzer do wody ?
  • REKLAMA
  • #3 19692380
    monikaagata
    Poziom 2  
    Nic takiego nie używam. W bębnie w filmiku był tylko ręcznik. Ten dźwięk dobiega z dolnej prawej części pralki, tylko podczas wirowania oraz pomiędzy kolejnymi płukaniami.
  • REKLAMA
  • #4 19692386
    mrice
    Moderator AGD
    Pukanie to typowy dźwięk uderzania o bęben. Pompa pracowała prawidłowo i nie jest wstanie wygenerować tak dźwięcznego metalicznego hałasu, bo zwyczajnie jest plastikowa.
  • #5 19692398
    monikaagata
    Poziom 2  
    To nie jest metaliczny dźwięk. Jest nieskoordynowany z obrotami bębna-tzn dźwięk jest bardzo stały, rytmiczny, nie pokrywa się z obrotami bębna podczas wirowania
  • #6 19692407
    mrice
    Moderator AGD
    Owy rytmiczny dźwięk to normalna rzecz, reszta wody która zostaje w układzie spustowym jest przepychana przez pompę i cofa się. Jak już pisałem wcześniej, nie ma się czego czepiać i występuje to w każdej pralce.
  • REKLAMA
  • #7 19692471
    monikaagata
    Poziom 2  
    Ale to jest naprawdę bardzo duży hałas - rzeczywistości 3× glosniejszy niż na filmiku przy max głośności.No i było go w pierwszych praniach pralki- ponieważ były to pierwsze praniach nowej pracę niemal cały czas nad nimi stałam. Nie słyszałam też nigdy takiego odgłosu ani w wcześniejszych własnych pralkach ani w tych u rodziny czy znajomych

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z nową pralką Bosch Serie 4 WAN242E9PL, która po czterech praniach zaczęła wydawać głośne odgłosy podczas wirowania i pomiędzy płukaniami. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że dźwięk może być spowodowany uderzaniem bębna lub przepływem wody przez pompę, jednak użytkownik podkreśla, że hałas jest znacznie głośniejszy niż w poprzednich pralkach, co budzi jego niepokój. Wskazano, że dźwięk jest rytmiczny i nie jest skorelowany z obrotami bębna, co może sugerować inny problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA