logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica 51GE3.33ZpTaNRA(XxL) Eco - piekarnik nie działa

inzrob 06 Lis 2021 16:03 627 3
REKLAMA
  • #1 19693392
    inzrob
    Poziom 2  
    Witam,
    nie działał piekarnik (świeciły się tylko kontrolki) więc przeczytałem pare postów i na pdst. tego wymieniłem przełącznik funkcji do piekarnika Amica 8044793 bo faktycznie kilka styków było przepalonych. Wszystko działało przez 2 tygodnie i wczoraj podczas pieczenia znów piekarnik przestał działać. Znowu sprawdziłem przełącznik funkcji i przepalony jest styk nr 3. Obawiam się że sytuacja powtórzy się po kolejnej wymianie przełącznika więc przyczyna może tkwić również gdzie indziej - może termostat?? dodam tylko że elektryka to dla mnie czarna magia. nie posiadam żadnych mierników itp. a przełącznik wymieniłem wyciągając przewód ze starego styku i wkładając w nowy i tak po kolei (takie rzeczy jeszcze ogarniam).
    Pozdrawiam wszystkich i proszę o poradę.
  • REKLAMA
  • #2 19693472
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2106
    inzrob napisał:
    dodam tylko że elektryka to dla mnie czarna magia. nie posiadam żadnych mierników itp.

I czego oczekujesz? Wezwij fachowca, on powinien ogarnąć problem.
  • REKLAMA
  • #3 19693522
    Michelson
    Poziom 26  
    Ocena: 305
    A jak piekarnik działał, to wszystko działało prawidłowo? Odpowiednie grzałki, regulacja temperatury? Może masz niedobry zwyczaj kręcić pokrętłem wyboru funkcji pod obciążeniem, czyli przy załączonych grzałkach. Wtedy styki szybciej się wypalają.
  • #4 19864161
    inzrob
    Poziom 2  
    Problem nie został rozwiązany
REKLAMA