logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić Blaupunkt Denver CD 70 bez karty i kodu?

djerzyk 31 Paź 2005 20:54 1743 6
REKLAMA
  • #1 1944543
    djerzyk
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Mam prosbe, dostalem radyjko od kolegi ale nie mam karty, a szukajc w starszych postach dowiedzialem sie ze mozna odpalic go bez karty wystarczy znac kod,kturego zreszta tez nie znam.
    jezeli znajdzie sie ktos kto wie jak odpalic to radyjko to byl bym bardzo wdzieczny za wskazowki.
    Z gory dziekuje.
  • REKLAMA
  • #2 1944834
    waldi58
    Poziom 24  
    Ocena: 252
    Zwróć sie do serwisu Blaupunkta w Krakowie to zrobią wszystko z orginalną kartą na poczekaniu. Radio to teoretycznie można zrobić jako działajace bez karty kodowej ale pewne subtelne funkcje wtedy nie działają.
  • REKLAMA
  • #3 1946060
    djerzyk
    Poziom 13  
    Dzieki, ale wizyta w serwisie wyniesie duzo wiecej niz warte jest to radio, juz lepiej bylo by zaniesc grajka na gielde, gdzie jest przynajmniej kilku ludzi ktorzy moga go zrobic. A po zatym chcialem zrobic to radio z powodow raczej ambicjonalnych.
    Tak ze jerzeli jest ktos kto moze mnie choc troche oswiecic jak zrobic to radjo to byl bym bardzo wdzieczny.
  • REKLAMA
  • #4 1946216
    binis
    Poziom 22  
    Ocena: 43
    Ambicje ambicjami ale tam jest PA8. Nie wiem jak jesteś zaawansowany w TEJ elektronice (bez urazy) ale gdybyś chciał pytać co to jest PA8 to odpuść. Na giełdzie podadzą Ci kod nie troszcząc się nawet czy to ten (choć nie wszyscy). Zapłacisz za podanie kodu ? a kartę tak będziesz zmuszony kupić.
  • REKLAMA
  • #5 1946398
    OSP
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 1
    moze to ci pomoze

Moderowany przez SławeK:

Bezmyślna nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Tą metodą tylko uszkodzisz radio. Chłopie, piszesz niewiele a większość Twoich postów albo łamie regulamin albo jest jest bezmyślna. Zastanów się nim coś wyskrobiesz. Załącznik usuwam.

• #6 1946705
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1392
    Na pewno nie pomoże bo to nie jest radio na starą kartę tzw rezystorową
  • #7 1947221
    djerzyk
    Poziom 13  
    Dzięki za posty może uda mi się coś wywalczyć, ale pewnie grajek i tak wyląduje na giełdzie. Chyba że koszty mnie powalą wtedy pujdzie na części.
    Dzięki.

Podsumowanie tematu

✨ Blaupunkt Denver CD 70 wymaga oryginalnej karty i kodu do uruchomienia. Możliwe jest teoretycznie uruchomienie radia bez karty kodowej, jednak wtedy niektóre funkcje mogą nie działać poprawnie. Serwis Blaupunkt w Krakowie oferuje odblokowanie radia z użyciem oryginalnej karty na miejscu, ale koszty takiej usługi mogą przewyższać wartość samego urządzenia. Alternatywnie, na giełdzie elektronicznej można uzyskać kod do radia, choć nie zawsze jest on pewny, a karta nadal pozostaje wymagana. Radio wykorzystuje system zabezpieczeń PA8, co komplikuje samodzielne odblokowanie bez odpowiedniej wiedzy i oryginalnych komponentów. Próby uruchomienia radia bez karty i kodu są zatem ograniczone i często nieopłacalne, co skłania do sprzedaży lub rozbiórki urządzenia na części.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA