logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Bremen CD 72 - gdzie kupić Keycard lub jak uruchomić bez niej?

radi1234 02 Sty 2016 17:46 1482 4
REKLAMA
  • #1 15292020
    radi1234
    Poziom 8  
    Witam
    Jestem nowy na forum wiec proszę o wyrozumiałość i ewentualne poprawki.

Dostałem w prezencie dość stare radio blaupunkt Bremen cd 72.
    Niestety brak Keycard kod znany.
    Radio odpala i wyswietla KC NOT OK czyli brak karty. Po próbie wbicia kodu z zwykła karta mmc wyświetla ten sam komunikat i zegna się grzecznie.
    Czyli kod prawidłowy ale nie ta karta.

teraz pytanie do forumowiczów gdzie kupię taka kartę czysta do przyuczenia ewentualnie ktoś ma na sprzedaż . cena na ebay ponad 200 co jest nie opłacalne.
    oraz czy można bez tej karty uruchomić.
    Dobry elektronik z mojej okolicy ?
  • REKLAMA
  • #2 15292830
    waldi58
    Poziom 24  
    Ocena: 252
    O ile dobrze pamiętam to radio to wymaga specjalnej oryginalnej karty Blaupunkta.
    Zwykłe karty tu nie pójdą . Nie wiem co masz za kod bo radio to nie ma kodu a jedynie tzw mastercode potrzebny do uruchomienia karty w tym radiu . Stąd wynika cena takiej karty . Tylko oryginał.
  • REKLAMA
  • #3 15294015
    radi1234
    Poziom 8  
    To raczej jest mastercode ktory jest potrzebny do przyuczenia nowej karty ,bo próbowałem uruchomić zwykła sformatowana mmc.
    Taki sam mi wychodzi z kalkulatora wiec jest prawidłowy.
    Karta raczej nie do zdobycia, może używana uruchomi to radio ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 15298717
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    Radia to powinno dać się uruchomić bez karty ale jedynie w trybie demonstracyjnym z okrojonymi funkcjami. Aby działało poprawnie potrzebna jest karta - jest sprawdzana tylko raz po pierwszym podłączeniu radia, do czasu odłączenia od zasilania nie jest potrzebna. Dlatego, w takim przypadku można użyć wypożyczonej karty na uruchomienie radia (oczywiście po przyuczeniu radia do niej).
  • #5 15310108
    radi1234
    Poziom 8  
    Dzieki za podpowiedz ale nie mam od kogo nawet pozyczyc
    taka karte żeby sprawdzic to radio.
REKLAMA