logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Mikrofon Corsair HS60 PRO przekazuje dźwięki ze słuchawek na Discordzie - ASUS PRIME B360-PLUS

arogant 11 Lis 2021 03:32 813 4
REKLAMA
  • #1 19701895
    arogant
    Poziom 8  
    Witam.
    Mam nadzieje że w dobrym dziale napisałem post, jeśli nie to przepraszam.

Mam problem z moim zestawem słuchawkowym.
    Chodzi o to, że podczas grania w gry czy słuchania muzyki na YT ludzie, z którymi gadam np. na Discordzie słyszą co dzieje się w moich słuchawkach.
    Moja płyta główna to ASUS PRIME B360-PLUS, słuchawki Corsair HS60 PRO (jest to headset słuchawki + mikrofon) na karcie dźwiękowej USB.
    Do słuchawek jest program do zarządzania ustawieniami lecz ze dużo w nim nie ma (włączenie dźwięku 7.1 i equalizer).
    Sterowniki do karty dźwiękowej mam zainstalowane ze strony producenta płyty głównej (jest to Realtek ACL887).
    Szukałem po innych postach lecz żadne rozwiązanie nie działało.
    Mam oddzielone wszystkie wejścia jako działające osobno.
    Nasłuchiwanie urządzenia wyłączone.

Proszę o jakieś porady, bo ja już nie wiem co robić...
    Mikrofon Corsair HS60 PRO przekazuje dźwięki ze słuchawek na Discordzie - ASUS PRIME B360-PLUS Mikrofon Corsair HS60 PRO przekazuje dźwięki ze słuchawek na Discordzie - ASUS PRIME B360-PLUS Mikrofon Corsair HS60 PRO przekazuje dźwięki ze słuchawek na Discordzie - ASUS PRIME B360-PLUS
  • REKLAMA
  • #2 19701914
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5462
    arogant napisał:
    to Realtek ACL887

Jakiej separacji portów oczekujesz po układzie muzycznym zintegrowanym, wielkości może 1 zł?
    arogant napisał:
    ja już nie wiem co robić...

Kupić kartę muzyczną i to nie jakieś badziewie, a np coś takiego Creative Labs Sound Blaster X AE-5
  • REKLAMA
  • #3 19703657
    arogant
    Poziom 8  
    tylko przypadkiem nie jest tak, że jeśli mam karta dźwiękową USB to zakup nowej karty tak jak piszesz SB to to nic nie da ???
    druga sprawa, jeśli podłącze drugie słuchawki na jacka to już tego problemu nie ma
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 19703796
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5462
    arogant napisał:
    jeśli mam karta dźwiękową USB

Możesz mieć kiepski zasilacz i sieje w porty USB.
    Albo sama karta USB jest słabej jakości - chodzi o tłumienie, przenikanie dźwięków, separację wejść itd.
    arogant napisał:
    druga sprawa, jeśli podłącze drugie słuchawki na jacka to już tego problemu nie ma

To pomiń ten wynalazek na USB, i wepnij Corsaira wprost w jacka w kartę muzyczną w mabo, testuj.

Problem taki, że te słuchawki Corsaira mają tor wyjścia na słuchawki, i tor wejścia mikrofonu w jednym jacku.
    Rozwiązaniem może się okazać dodatkowy mikrofon, i wpięcie słuchawek do zintegrowanej karty muzycznej na mabo. Przez dodatkowy mikrofon komunikacja audio z innymi, a na słuchawkach byś słyszał odpowiedzi.
    Tak czy inaczej kupiłbym tego Creatiwa co wskazałem, to jest przynajmniej karta muzyczna.
  • #5 19707512
    arogant
    Poziom 8  
    Wszystko pięknie hula, dzięki za pomoc
REKLAMA