logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z mikrofonem i iCUE w słuchawkach Corsair HS60 Pro przy podłączeniu przez USB 7.1

ksieciu751 22 Mar 2023 23:18 360 1
REKLAMA
  • #1 20503875
    ksieciu751
    Poziom 1  
    Witam
    Zakupiłem ostatnio słuchawki gamingowe Corsair HS60 pro. Kiedy podłączam je do wyjścia słuchawkowego w laptopie wszystko działa bez zarzutu zarówno słuchawki jak i mikrofon. Problem pojawia się gdy chcę podłączyć słuchawki przez adapter surround 7.1 do portu USB w laptopie. W tej konfiguracji słuchawki grają ale nie działa mikrofon, dodatkowo co jest mega ważne słuchawki nie są wykrywane przez iCUE aplikację Corsair do obsługi ich urządzeń, Próbowałem wgrywać ręcznie nowe sterowniki, instalowałem kilkukrotnie najnowszą wersję aplikacji i nic to nie dało. Podejrzewam że jest uszkodzony adapter surround ale z drugiej strony coś mi nie pasują sterowniki niby są ale jakby nie działały do końca. Czy miał ktoś podobny problem?
    Z góry dziękuję za każdą odpowiedź
  • REKLAMA
  • #2 20504207
    OPservator
    Poziom 39  
    Ocena: 1238
    Kupiłeś używane słuchawki? Wygląda na uszkodzony DAC (ten dongle od 7.1). Miałem dokładnie ten sam problem z Sennheiserami, dopiero co miałem kupować Corsair HS60 Pro, ale padło na Logitech G Pro X, bo kolega miał na odsprzedaż za pół darmo (kupił te same, tyle że bezprzewodowe).
REKLAMA