logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen C3 Picasso - Coś podobnego do FiatECUScan tylko, że dla Citroena ?

gressive 14 Lis 2021 08:24 534 6
REKLAMA
  • #1 19707580
    gressive
    Poziom 4  
    Ocena: 72
    Cześć, posiadam przewód OBD II, chyba II. Problem jest taki. że absolutnie nie wiem jaki program obsługuje Citroena, korzystam z FiatECUScan i podejrzewam, że na rynku istnieje jakiś odpowiednik i pomyślałem, że może ktoś z forumowiczów się podzieli widzą. Najlepiej jakiś program w wersji demo. Chcę sprawdzić czy warto i dopiero zakupić.
  • REKLAMA
  • #2 19707607
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1408
    Pod grupę psa jest dedykowane rozwiązanie, tzw. Lexia, zwykłego elma sobie odpuść.
    gressive napisał:
    program w wersji demo

Brak takiej możliwości.
    gressive napisał:
    Chcę sprawdzić czy warto i dopiero zakupić.
    Nie ma możliwości takiej gdyż soft wymaga specjalnej dedykowanej głowicy, na zwykłym skanerze obd to nie działa.
  • REKLAMA
  • #3 19707614
    gressive
    Poziom 4  
    to w takim razie może jakaś propozycja? Nie prowadzę warsztatu, po prostu chcę się podpiąć i zrobić diagnostykę i kasować ewentualne błędy. I nie uśmiecha mi się płacenie w setkach złotych. A ta wtyczka BT na allegro? Coś pokaże, jak sądzisz?
  • REKLAMA
  • #4 19707625
    cysiekw
    Poziom 42  
    Elm 327, odczytasz i skasujesz błędy, odczytasz niektóre parametry.
  • #5 19707629
    gressive
    Poziom 4  
    Poczytałem trochę i jeżeli dobrze rozumiem, to potrzebuję zaopatrzyć się w program DiagBox bo on obsługuje roczniki od 2006, a ja mam C3 Picasso 2010. Dobrze rozumiem?
  • Pomocny post
    #6 19707637
    cysiekw
    Poziom 42  
    gressive napisał:
    potrzebuję zaopatrzyć się w program DiagBox
    Nie do Elma to z tym nie gada, to co piszesz dotyczy głowicy o której pisałem, dedykowanego rozwiązania actia psa evolution XS, i tam są 3 rodzaje softu do starych aut: lexia i peugeote planet, do nowszych diagbox
  • REKLAMA
  • #7 19707643
    gressive
    Poziom 4  
    OK, zrozumiałem, dzięki za wytłumaczenie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje programu diagnostycznego dla Citroena C3 Picasso, podobnego do FiatECUScan. Otrzymuje informacje, że do diagnostyki potrzebny jest dedykowany sprzęt, taki jak Lexia lub DiagBox, który obsługuje modele od 2006 roku. Użytkownik dowiaduje się, że standardowy skaner OBD II, jak ELM 327, może jedynie odczytać i skasować błędy, ale nie zapewni pełnej funkcjonalności. Wskazano, że DiagBox jest odpowiednim rozwiązaniem dla jego modelu z 2010 roku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA