logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Asus K52F - Odwrócony obraz kamerki o 180 stopni

kamyk0606 15 Lis 2021 12:24 417 5
  • #1 19710075
    kamyk0606
    Poziom 5  
    Witam. pomoże ktoś dobrać odpowiednie sterowniki do laptopa asus k52f SX069. problem jest z kamerka wbudowana, przy systemie win xp czy 7 podchodziły sterowniki od chichony. teraz mam Windows 10 x86 i obraz cały czas odwrócony. jakie bym nie zainstalował zewnętrznie przez Menger to nie startuje. jak usunę sterownik i system sobie jakiś znajdzie obraz odwrócony. identyfikator sprzętu:
    USB\VID_04F2&PID_B071&REV_1515&MI_00
    USB\VID_04F2&PID_B071&MI_00
    szukałem po tym w google ale 3/4 to jakieś programy do sterowników nic nie wnoszące. czytałem forum co ludzie do asusa szukali z innego modelu próbowałem je wrzucać bez efektu,
    Załączniki:
    • Asus K52F - Odwrócony obraz kamerki o 180 stopni menedzer.jpg (97.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 19710087
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    Nie ma innych sterownikow, uzyj np. ManyCam i odwroc obraz.
  • Pomocny post
    #4 19710104
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    @Pedros050 nie ma to raczej sensu, ze sterownikami dla W7 nie beda dzialac aplikacje ze sklepu MS (aparat itp) wiecej o tym tutaj -> https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3780670.html chyba, ze to komus nie przeszkadza (w przeciwienstwie do autora podanego watku ;-)).
  • #5 19710142
    kamyk0606
    Poziom 5  
    W many cam odwróciłem. Ale nie chcę tego programu na kompie. Dałem go tylko do sprawdzenia. A jak to wyrzucić wirtualnie? Prawym odinstaluj urzędzenie wraz ze sterownikiem z poziomu systemu? Ściągnę te z linka od kolegi wyżej

Dodano po 6 [minuty]:

Kolobos napisał:
    @Pedros050 nie ma to raczej sensu, ze sterownikami dla W7 nie beda dzialac aplikacje ze sklepu MS (aparat itp) wiecej o tym tutaj -> https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3780670.html chyba, ze to komus nie przeszkadza (w przeciwienstwie do autora podanego watku ;-)).

Widzę że..miałeś nieźle przeboje z gościem z podobnym problemem😂 ma być i już. Ja sobie zdaje sprawę że mój też wiekowy o albo jedno albo drugie. Wolę normalny Obraz. Aplikacji aparat nie używam w lapku

Dodano po 8 [minuty]:

Te z linku od pedros nie działają bo to azurewave a u mnie zawsze były chichony kamerka

Dodano po 4 [minuty]:

Ale jak patrzę na jakość tej kamerki to zapada decyzja żeby ja wyłączyć w menedżerze całkiem i dać sobie spokój ze ona w ogóle istnieje. obraz leci za moim ruchem jak bym byl leniwcem :D. dzieki panowie zamykam to szkoda czasu.
  • #6 19710176
    kamyk0606
    Poziom 5  
    W many cam odwróciłem. Ale nie chcę tego programu na kompie. Dałem go tylko do sprawdzenia. A jak to wyrzucić wirtualnie? Prawym odinstaluj urzędzenie wraz ze sterownikiem z poziomu systemu? Ściągnę te z linka od kolegi wyżej

Dodano po 6 [minuty]:

Kolobos napisał:

Widzę że..miałeś nieźle przeboje z gościem z podobnym problemem😂 ma być i już. Ja sobie zdaje sprawę że mój też wiekowy o albo jedno albo drugie. Wolę normalny Obraz. Aplikacji aparat nie używam w lapku

Dodano po 8 [minuty]:

Te z linku od pedros nie działają bo to azurewave a u mnie zawsze były chichony kamerka

Dodano po 4 [minuty]:

Ale jak patrzę na jakość tej kamerki to zapada decyzja żeby ja wyłączyć w menedżerze całkiem i dać sobie spokój ze ona w ogóle istnieje. obraz leci za moim ruchem jak bym byl leniwcem :D. dzieki panowie zamykam to szkoda czasu.

Dodano po 1 [minuty]:

wyłączenie kamerki z z systemu
REKLAMA