logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen C4 2.0 HDI 2006 rok - Problem z ciśnieniem paliwa

sysiek_ 17 Lis 2021 06:45 993 2
REKLAMA
  • #1 19713401
    sysiek_
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Witam, mam problem z citroenem C4 1gen silnik 2.0 HDi. Często ale nie zawsze podczas ruszania zazwyczaj pod górkę czyli przy większym obciążeniu silnik tak jakby sie dławił dochodzi do 1500-1700 obrotów i koniec po kilkukrotnym przygazowaniu wszystko wraca do normy. Podczas jazdy nie ma żadnych objawów, tylko przy ruszaniu. I czasami komp wywali błąd (zdj). Jakies 20tys km temu ponoć poprzedni właściciel wymieniał czujnik ciśnienia paliwa i regulator ciśnienia paliwa. Czy ktoś miał podobny problem?
    Citroen C4 2.0 HDI 2006 rok - Problem z ciśnieniem paliwa
  • REKLAMA
  • #2 19713408
    arigato
    Poziom 28  
    Ocena: 85
    Moja Cytrynka to Xsara, ale może pomogę...
    To ruszanie, o którym kolega był uprzejmy napisać - odnosi się bardziej do ruszania tuż po uruchomieniu silnika, samochód przez jakiś czas był nie używany, czy raczej tak ogólnie? Błądzę, dlatego tak na oślep zadaję pytania :-)
    Cierpliwie oczekuję na odpowiedź i proszę mieć na uwadze, że często jestem nieobecny/off line.

Moderowany przez CameR:

Reg. 3.1.13. Nie wysyłaj wiadomości z których trudno wywnioskować co ich autor chciał przekazać.

• #3 19713988
    sysiek_
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Objawy występują zazwyczaj na rozgrzanym silniku, na zimnym też sie zdarza ale bardzo rzadko. Filtr wymieniony, czujnik ciśnienia na listwie też.
REKLAMA