Witam. Posiadam dosyć błachy problem z użytkownikami komputera. Sporo się zmieniło, bo ostatni raz konfigurowałem coś takiego za czasów Windowsa XP... Do rzeczy, muszę utworzyć dwóch użytkowników, jeden z pełnym dostępem do komputera i uprawnieniami administratora, drugi natomiast powinien mieć jedynie prawo do zapisu i odczytu plików w tylko jednym folderze, tak, aby nie mógł przeglądać innych plików na komputerze. Folder musi być współdzielony z dwoma użytkownikami, tak, aby administrator miał wgląd w owy folder.
Teraz dodawanie użytkowników odbywa się za pomocą ustawień, są jakieś konta rodzinne, Windows krzyczy o maile Microsoftu, nic z tego nie rozumiem, a co dopiero przydzielenie uprawnień... Programy na komputerze się znajdą, administrator ma mieć dostęp do wszystkiego, natomiast użytkownik jedynie do otwierania plików za pomocą programu Adobe Premiere Pro, ale sam program musi być ukryty, aby nie dało się go nigdzie wyszukać. Mógłby ktoś pomóc mi z wykonaniem tego?
Pozdrawiam.
Teraz dodawanie użytkowników odbywa się za pomocą ustawień, są jakieś konta rodzinne, Windows krzyczy o maile Microsoftu, nic z tego nie rozumiem, a co dopiero przydzielenie uprawnień... Programy na komputerze się znajdą, administrator ma mieć dostęp do wszystkiego, natomiast użytkownik jedynie do otwierania plików za pomocą programu Adobe Premiere Pro, ale sam program musi być ukryty, aby nie dało się go nigdzie wyszukać. Mógłby ktoś pomóc mi z wykonaniem tego?
Pozdrawiam.