logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3100 - komunikat Nieudana rejestracja karty SIM jak naprawić?

zyzioo 01 Lis 2005 14:50 1248 7
REKLAMA
  • #1 1946348
    zyzioo
    Poziom 14  
    Witam od jakieś czasu na wyświetlaczu w tej nokii wyskakuje mi komunikat "Nieudana rejestracja karty sim".Karta jest ważna ,telefon nie jest kradziony.Czy da się to naprawić niedużym kosztem ??
  • REKLAMA
  • #2 1946370
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2090
    Jesteś pierwszym włascicielem tego fonka? Bo ten komunikat świadczy ewidentnie o zablokowaniu numeru imei, a jak włożysz inne karty to co się dzieje?
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 1946437
    zyzioo
    Poziom 14  
    tino2003 napisał:
    Jesteś pierwszym włascicielem tego fonka? Bo ten komunikat świadczy ewidentnie o zablokowaniu numeru imei, a jak włożysz inne karty to co się dzieje?
    pozdr

Niestety to samo. I niestety niejestem pierwszym właściciele.Telefon kupywałem jako legalny. Kawał czasu chodził dobrze aż wkońcu pewnego dnia zonk.Do menu moge wejść ale nema zasięgu. I wyskakuje jeszcze takie coś "Sprawdź wiadomości sieciowe"
  • REKLAMA
  • #4 1946502
    etrzycha
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    miaęłm podobny problem flashowałem go kilka razy tornadem i lipa pomagało na 1 dzien( tel miał wymieniany uem ale mam na niego pudełko papiery itd) w koncu władowałem flasza griffinem i smiga, sprawdz też styki od baterii raz miałem nokiee która miała taki objaw na swojej bateri władowałem nówke i smigalo lux
  • #5 1946618
    sirozzy
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    moze jak zdejmowales simlocka to podawales komus online imei?? :)
  • #6 1947145
    etrzycha
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    nawet jak podał imei to co z tego przeciez nie zablokuja fona jak nie ma gośc do niego papierów
  • REKLAMA
  • #7 1947280
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    dla pewności wbij ten nr do jakiejś dc3 i będziesz wiedział czy zablokowany.Jesli blok a masz papiery to zgłos do operatora...musi odpuścic choć to nieco potrwa
  • #8 1947376
    zyzioo
    Poziom 14  
    ftb napisał:
    dla pewności wbij ten nr do jakiejś dc3 i będziesz wiedział czy zablokowany.Jesli blok a masz papiery to zgłos do operatora...musi odpuścic choć to nieco potrwa

Zaraz zarzuce do 6210 do telefonnu niemam papierów.Troche się załamie jak okaże się że telefon jest ciepły :(.

Dodano po 9 [minuty]:

sirozzy napisał:
    moze jak zdejmowales simlocka to podawales komus online imei?? :)

Nie

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z komunikatem "Nieudana rejestracja karty SIM" w telefonie Nokia 3100, mimo ważnej karty SIM i legalnego pochodzenia urządzenia. Objawem jest brak zasięgu oraz dodatkowy komunikat "Sprawdź wiadomości sieciowe". Dyskusja sugeruje, że problem może wynikać z zablokowania numeru IMEI telefonu, co potwierdza brak działania innych kart SIM. Proponowane rozwiązania obejmują sprawdzenie numeru IMEI w bazie DC3 w celu potwierdzenia blokady oraz kontakt z operatorem w przypadku posiadania dokumentów potwierdzających legalność telefonu. Inne sugestie to flashowanie oprogramowania telefonu za pomocą narzędzi takich jak Tornado lub Griffin oraz sprawdzenie styków baterii, które mogą powodować podobne problemy. Wskazano również, że podanie numeru IMEI osobom trzecim podczas zdejmowania simlocka może skutkować blokadą, choć nie jest to pewne bez odpowiednich dokumentów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA