logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wzmacniacz AM-318A: Zmiana ustawień zabezpieczenia przed wysokim SWR

sq1psb 25 Lis 2021 07:44 726 2
REKLAMA
  • #1 19728394
    sq1psb
    Poziom 2  
    Zwracam się o pomoc w kwestii w/w wzmacniacza.

Może któryś z forumowiczów zna go bardziej od środka. Chodzi mi o zmianę ustawień w kwestii zabezpieczenia przed wysokim SWR.
    Chciałem obniżyć trochę próg zadziałania do poziomu powiedzmy 1,5-2. Aktualnie wzmacniacz wyłącza się przy SWR powyżej 3 i trochę mnie to irytuje. Nie chcę wyłamywać otwartych drzwi (może ktoś je już otworzył :-)...)
    Na płytce "kontrolera" znajdują się dwa peerki. Domyślam się, że jeden być może jest od ustawienia progu zadziałania tego zabezpieczenia, a drugi być może od prądu spoczynkowego, ale to tylko moje domysły.
    Proszę o ewentualną wskazówkę, co jest do czego, jeśli to nie tajemnica. Z góry dziękuję. Robert.
    Tak wygląda w środku i zaznaczyłem dwa punkty regulacyjne.
    Wzmacniacz AM-318A: Zmiana ustawień zabezpieczenia przed wysokim SWR Wzmacniacz AM-318A: Zmiana ustawień zabezpieczenia przed wysokim SWR
  • REKLAMA
  • #2 19787634
    piloszkotosz
    Poziom 9  
    Ocena: 31
    Witam.
    Otrzymałem powiadomienie o prywatnej wiadomości na temat jednego z elementów w tym wzmacniaczu, ale skrzynka jest pusta. Nie mogę odpowiedzieć. Proszę zapytać tutaj w temacie, o co chodzi, albo napisać do mnie sq1psb(_at_)o2.pl
    Pozdrawiam.
  • #3 19818786
    sq1psb
    Poziom 2  
    A więc zaniechałem modernizacji wzmacniacza. W związku z nikłym zainteresowaniem zamykam temat.
REKLAMA