Znak jest co około 94mm. Czasami są 2, czasami 3 znaki, zależy jak kartka pójdzie względem tego czegoś.
Jak przeliczyłem to około 30mm średnicy, może faktycznie nie bęben bo chyba za mało... Która rolka ma 3cm średnicy i może tak brudzić każdą kartkę?
Tzn. chodzi mi o to co wysuwa kartkę, to przez co przechodzi całą drogę, gdzieś tam chyba jest brud.
Ja ostatnio w swojej toner wymieniałem, gdzieś tam nie doczyściłem bębna, ale po wydrukowaniu kilku stron sam się wyczyścił tymi kartkami.
Ja bym zaczął od przedmuchania tunelu i gdzie dojedziesz to szmatką, może masz zmiotke do kurzy to też wejdzie dokładniej i głębiej jak ręka ze szmatką, a jak to nie przyniesie efektu, to zająć się kasetą.
Ps
Jak będziesz chciał przedmuchiwać to nie zapomnij wyciągnąć kasety.
W Canon IR2520 nie ma kasety z tonerem tak jak w drukarkach.
Otwórz prawe drzwi, potem przednią pokrywę, wyjmij pojemnik na zużyty toner, przekręć blokadę bębna, wyciągnij moduł bębna i zobacz czy nie ma czegoś na bębnie.
To nie brudzi coś co ma szerokość 3cm, tylko kartka się przesuwa po jakimś elemencie i to rozciera, a te paski co są to też jest jeden element cienki którego kartka dotyka w trakcie pracy. No chyba że na wałku coś zostawia akurat taki paseczek cieniutki i odbija to na kartce.
Po pierwsze zatnij kartkę przed wejściem do utrwalania. Jeżeli są brudne ślady to będzie bęben . Jeżeli jest czysta a ślady powstaną po przejściu przez utrwalanie to masz winnego - folia w piecu. Wszystko idzie dostać w zamiennikach i można spokojnie zregenerować moduł bębna jak i utrwalanie. Kupując folię do pieca unikaj najtańszych ! Zdarza się że rozmazują się później kartki a folia okleja się tonerem.
✨ Użytkownik zgłasza problem z drukarką Canon IR 2520, która brudzi kartki, co sugeruje konieczność wymiany bębna. W odpowiedziach pojawiają się sugestie dotyczące czyszczenia bębna oraz sprawdzenia rolek, które mogą być źródłem problemu. Wskazano, że brudzenie może być spowodowane zanieczyszczeniami na bębnie lub rolkach, a także uszkodzeniami w module bębna. Użytkownik rozważa zakup zamienników, takich jak Orink i JetWord, oraz oryginalnych części. Ostatecznie zdecydował się na zakup kompletnego zespołu bębna, planując późniejszą regenerację oryginału. Wygenerowane przez model językowy.