logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Manta LED94901S - zielony obraz i tryb autonomiczny matrycy mimo wymiany TCON i płyty głównej

KarMixx 27 Lis 2021 22:24 3282 9
REKLAMA
  • #1 19732886
    KarMixx
    Poziom 8  
    Ocena: 44
    Witam, po włączeniu zielone tło, lub rzadziej ale też się zdąża, włącza się tryb autonomiczny matrycy.
    Pierwsze co to padło na ten "mniejszy tcon" z radiatorem bo się podejrzanie mocno grzał, po wymianie bez poprawy.
    Jak nie to, to soft, wymieniłem płytę główną, niestety dalej to samo.
    Taśmy lvds czyszczone i wpinane z 20 razy, bez poprawy...
    Miał ktoś taki problem?
    Na forum są 2 takie przypadki, w jednym jak czytam pomogła wymiana maina, i mnie o dziwo nie.
    Manta LED94901S - zielony obraz i tryb autonomiczny matrycy mimo wymiany TCON i płyty głównej Manta LED94901S - zielony obraz i tryb autonomiczny matrycy mimo wymiany TCON i płyty głównej
  • REKLAMA
  • #2 19734046
    EnJoy89

Poziom 14  
    Ocena: 37
    Raczej padł moduł T-Con. Jeżeli dalej nie ma poprawy to matryca siadła. Wymiana na nowy moduł grafiki powinna pomóc. W samsungu miałem takie dwa przypadki. W jednym zniknął obraz, a w drugim pojawiły się kolorowe paski.
    Konto firmowe:
    SmartIT Marcin Ochnik
    Generała Józefa Bema 13/1, Rokietnica, 62090 | Tel.: +48XXXXXXXXX (Pokaż)
  • #3 19734937
    KarMixx
    Poziom 8  
    Sprawdzę go i wymienię, bo i tak chyba nic innego mi nie pozostało....
  • REKLAMA
  • #4 19737409
    KarMixx
    Poziom 8  
    Tcon wymieniony, nadal to samo, zielony obraz...
  • REKLAMA
  • #5 19737502
    Dorian Olech
    Poziom 29  
    Ocena: 251
    Zwróć się o pomoc do użytkownika Mailo.
  • #6 19737540
    KarMixx
    Poziom 8  
    Zwróciłem się ale nie dostałem wystarczającej pomocy, pytałem się jak wgrać soft przez USB to dostałem odpowiedź że wszystko jest w internecie, no niestety ja szukałem i nie znalazłem takiej informacji...
    Jezeli ktoś mógł by tutaj podesłać jak to zrobić to był bym wdzięczny.

Dodano po 3 [minuty]:

Podobno main z modułem(ta trójkątna płytką) jest parowany, jeżeli wymieni się sam main lub moduł to uwala soft w jednej lub drugiej płytce, dlatego jedynie co mogę zrobić żeby to działało to kupić komplet main+moduł lub próba wgrania softu przez USB, na tą pierwszą opcje raczej się nie zdecyduje bo już wszystko wymieniłem oprócz zasilacza i zaraz wyjdzie mnie to wszystko tyle co taki sam używany tv 😪
  • #7 19741524
    KarMixx
    Poziom 8  
    Pomoże ktoś?
  • REKLAMA
  • #9 20472436
    borys1972
    Poziom 1  
    Dzień dobry, podpinam się do wątku j/w.
    Mam tv Manta LED94901S - zielony obraz, byłby pan w stanie pomóc w tym temacie?
    Pozdrawiam
    --
  • #10 20475703
    tomasz wojcicki
    Poziom 23  
    Ocena: 347
    Tak
    Możnastarą płyte wysłac do mnie do naprawy na wymianę EMMC na nową zaprogramowaną.
    Koszt to 200 pln + koszta wysyłki.
    Mój numer tel 500253536 zaprawszam do kontaktu.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z telewizorem Manta LED94901S, który po włączeniu wyświetla zielony obraz oraz przechodzi w tryb autonomiczny matrycy. Po wymianie modułu T-Con i płyty głównej problem nie ustępuje. Użytkownik podejrzewa, że może być konieczna wymiana EMMC lub całego zestawu płyty głównej z modułem, ponieważ samodzielna wymiana komponentów może prowadzić do problemów z oprogramowaniem. Inni użytkownicy sugerują, że wymiana EMMC jest kluczowa, a także oferują pomoc w naprawie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA