logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Flashowanie REALME 7 5G [RMX2111] - błędy w trybie recovery, Realme Flash Tool i MSM Download

DariuszWlodkowski 02 Gru 2021 16:06 1878 4
REKLAMA
  • #1 19741241
    DariuszWlodkowski
    Poziom 10  
    Ocena: 41
    Przed napisaniem tego posta przeczytałem w necie wiele opisów flashowania Realme 7 5G
    [RMX2111] . U mnie te opisy nie chcą zadziałać . Gdy uruchomiłem smartfona w trybie recovery ,
    wybrałem opcję ''install from storage '' - pokazał się pasek postępu instalacji , ale po chwili wywaliło ''instalation failed '' . Uruchomiłem na windows 11 program realme flash tool , ale ten program wyświetlił że '' nie może znaleźć centralnego folderu w smartfonie '' .
    Uruchomiłem też program MSM DOWNLOAD , ale ten program wyświetlił okienko z prośbą o nazwę użytkownika i hasło , tylko że ja nie widzę tam nigdzie opcji jak zarejestrować się w tym programie . Może komuś z was udało się przeflashować REALME 7 5G bez łamania bootloadera i rootowania ? Z góry dzięki za porady .
  • REKLAMA
  • #2 19741251
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1286
    Flashowanie Realme, Oppo opartych na ukladach Qualcomma wymaga dostepu do autoryzowanego konta serwisowego. Nie da sie wgrac softu w inny sposob bez dostepu do konta, poza zabawa z ISP badz chip-off. Mozna czasem wykupic taka usluge, ale nie znam zadnej sprawdzonej i pewnej.

W praktyce, jak nie dziala opcja z recovery i aktualizacja OTA to nalezy korzystac z serwisu gwarancyjnego.
  • REKLAMA
  • #3 19741325
    DariuszWlodkowski
    Poziom 10  
    Mój model Realmi posiada procesor mediatek dimensity 800 U.
    Czy w tym układzie jego flashowanie jest łatwiejsze?
  • REKLAMA
  • #4 19741515
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1286
    Dla modeli opartych od Mediateka generalnie tak, korzystajac z trybu bootrom i exploita. Aplikacja "MSM Download", jak sama nazwa wkazuje jest do obslugi modeli z Qualcommem (z racji nazwy ukladow zaczynajacych sie wlasnie od MSM).

Praktycznie wszystkie boxy to zaimplementowaly. Mozna tez zrobic to recznie, korzystajac z mtkclienta czy czegos w tym stylu https://www.xda-developers.com/bypass-mediatek-sp-flash-tool-authentication-requirement/ i SPFlashToola.

Oczywiscie trzeba wpierw znalezc wlasciwy soft i go rozkowac oraz odszyfrowac.

Prawde mowiac nie polecalbym sie bawic to samemu jesli z telefonem jest wszystko w porzadku.
  • #5 19743219
    DariuszWlodkowski
    Poziom 10  
    O - zobacz co mi odpowiedzieli na maila wysłanego do działu wsparcia technicznego Realme ;
    Cytat:
    Flash oprogramowania można wykonać tylko w SC, ponieważ próba wykonania przez własną lub jakąkolwiek stronę trzecią oznacza unieważnienie gwarancji urządzenia.
REKLAMA