logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Realme C51 - No Valid OS Found, czym wgrać firmware: SP Flash Tool?

Vortex1987 25 Mar 2026 10:52 204 2
REKLAMA
  • #1 21870081
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Ocena: 219
    Witam, nie uruchamia się telefon Realme C51. Komunikat w lewym górnym rogu "No Valid OS Found". Czym można wgrać oprogramowanie? Mam SP Flashtool oraz Unlocktool.
  • REKLAMA
  • #2 21870099
    JuniorS
    Poziom 25  
    Ocena: 140
    Realme C51 bazuje na procesorze Unisoc (Tiger T612), a nie MediaTeku, więc SP Flash Tool tutaj nie zadziała jak mnie pamięć nie zawodzi...

Ogólnie naprawa programowa może wymagać wgrania softu przez narzędzia serwisowe (np. MSM Download Tool), co w niektórych urządzeniach od Realme jest zablokowane dla zwykłego użytkownika (wymaga autoryzowanego konta Oppo/Realme)... a z tą autoryzacją to już różnie bywa.

Ogólnie dawno nie bawiłem się w sprzęcie tel... więc mogło się trochę pozmieniać. Może się ktoś jeszcze wypowie i mnie poprawi.
  • Pomocny post
    #3 21870163
    marcin7904
    Poziom 28  
    Ocena: 257
    Instalacja ROM-u:

Pobierz archiwum

1 Rozpakuj ROM i wyodrębnij xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.pac
    2 Uruchom UpgradeDownload, FactoryDownload lub ResearchDownload, podłącz urządzenie do komputera
    3 Kliknij „Załaduj pakiet” i dodaj plik .pac
    4 Kliknij „Uruchom”
    5 Podczas flashowania telefon automatycznie uruchomi się ponownie
    6 Zakończ

Tu masz pokazane jak przejść w tryb do flashowania.

Załączniki:
    • Factory-Upgrade-Research-R23.0.0001.rar (29.91 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA