logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy jest możliwe zamontowanie wzmaczniacza w telewizorze

boas43 02 Lis 2005 18:26 1204 5
REKLAMA
  • #1 1949438
    boas43
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Witam
    Mam problem.Posiadam zestaw audi tzn. telewizor 14' + wieza + głośniki.I tutaj zaczyna sie mój problem.Telewizor nie posiada głosników (tak jest juz fabrycznie)a tym samym wzmacniacza ,dzwięk z niego przesyłany jest dwoma cinchami do wiezy i tam dopiero po włączeniu wiezy słychac dzwięk z głosników.Jednakze zestaw ten nie jest mi juz potrzebny i zostawiłbym so0bie tylko telewizor i dlatego poszukuje info. jak, gdzie i jaki wmontowac jakis wzmacniacz ( mono , stereo obojetnie) byleby grał.
  • REKLAMA
  • #2 1949590
    Andzrzej
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    Witam.Ja zrobiłbym tak: poszukałbym starego radia,magnetofonu etc.wyciąłbym końcówkę mocy z w/w urządzenia,wkleił jakoś do Tv,(zasilanie raczej nie powinno być problemem ) sygnał z cinch na wejście tego prowizorycznego wzmacniacza,głośnik na wyjście i jakoś by to gralo.Powodzenia.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1949717
    boas43
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Chyba ten pomysł z głośnikami od kompa jest dobry???Przynajmniej mi sie tak wydaje.Prosto i skutecznie .Dzieki
  • REKLAMA
  • #5 1949940
    przeme
    Poziom 20  
    Ocena: 91
    Jak chcesz więcej mocy polecam TDA 1557 2*22W . Aplikacja bardzo prosta. Zero elementów do wyprowadzeń podłanczasz tylko głośniki i zasilanie .
  • #6 1951993
    Zenek
    Poziom 30  
    Ocena: 135
    no tak, tylko że w wypadku tego tda podłączasz jeszcze jedną rzecz- skrzynkę z zasilaczem.
REKLAMA