logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dodanie silikonu reinz do uszczelki pompy vacum 1.9 tdi - pytanie o skuteczność

Kojot12341 18 Gru 2021 16:47 12948 6
REKLAMA
  • #1 19769701
    Kojot12341
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Panowie cieknie mi paliwo z pompy vacum dokładnie z dekla pompy wymieniałem oringi wszystkie wytrzymało miesiąc czasu i znowu po otwarciu uszczelka zezarta przez ropę spękana i spuchnięta mam pytanie czy jeśli dam nowa i dołożę delikatnie silikon reinz czy to pomoże?
  • REKLAMA
  • #2 19769708
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2649
    Ja bym lepiej przyjrzał się z czego ta uszczelka albo co to za ropę lejesz że zjada uszczelkę.
  • REKLAMA
  • #3 19769719
    Kojot12341
    Poziom 5  
    Dzięki za szybką odpowiedź paliwo leje na stacji a jeśli zamówię jeszcze raz i dodam trochę Victor Reinz pomoze wytrzyma ten Victor Reinz
  • Pomocny post
    #4 19769730
    sigwa18
    Poziom 43  
    Ocena: 3324
    Która pompa luk czy bosch? W luku żeby nie ciekła trzeba było splanować obudowę pompy i dekiel , założyć nową uszczelkę (oryginalną metalowa) i dać krótsze śruby o 2mm. Klejenie silikonami nie działa tam jest 8 bar.
  • REKLAMA
  • #5 19769740
    Kojot12341
    Poziom 5  
    Luka a nie ma innej opcji bo tak jak by mi się spieszy

Dodano po 20 [minuty]:

A jeszcze jedna sprawa wlewalem do baku tec 2000 do wtrysków może to być przyczyną
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 19770998
    sigwa18
    Poziom 43  
    Ocena: 3324
    Jak z pod dekla się leje a nie do oleju to wina budowy samej pompy. Pewna naprawa to tak jak pisałem ,a najlepiej wymiana na boscha (nie zawsze jest miejsce bo jest szersza) ,tak po przebojach z lukiem zrobiłem u siebie w polo dopiero potem znalazłem mechanika który odkupił ode mnie starą zregenerował i ponoć jeździ w innym aucie. Jak rozebrał moja starą to pokazał mi miejsca na obudowie i deklu gdzie było wyrobione miejsca (wibrację uszczelki wytarły materiał) i dlatego mówił że sama uszczelka i nowe śruby nie wystarczą. Wspominał nawet że była akcja serwisowa na za długie śruby w Lukach.
  • #7 19771070
    Kojot12341
    Poziom 5  
    Dzięki za pomoc zrobię tak jak mówisz zamykam temat

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wyciekającym paliwem z pompy vacuum w silniku 1.9 TDI, gdzie uszczelka uległa zniszczeniu po miesiącu od wymiany oringów. Pytanie dotyczy skuteczności dodania silikonu Victor Reinz do nowej uszczelki. Odpowiedzi sugerują, aby zwrócić uwagę na jakość paliwa oraz konstrukcję pompy. Wskazano, że w przypadku pompy Luk konieczne jest splanowanie obudowy i zastosowanie oryginalnej metalowej uszczelki oraz krótszych śrub. Wymiana na pompę Bosch została również zasugerowana jako bardziej trwałe rozwiązanie.
REKLAMA