mama problem z odtwarzaniem filmow zainstalowalem sobie program subeditplayer codeki divix no i jak odtwarzam krotki teledysk to jest wszytsko ok a jak chce wlaczyc film to obraz jest zielony i tak na kazdym filmie co robic ?
ok ze zwykłymi filmami juz jest wszytsko ok zainstalowalem ffdshow i jest good takze bardzo dziekuje. ale mam jeszcze problem z odtwarzaniem filmów dvd. zainstalowalem program dvd power i jak chce obejrzec film to niby sie laduje a po chwili wyskakuje napisa "the Tv Out port of your display card is not working poperty. this copy protected disc can not be played when thr tv out function is enabled. co robic?
Pokombinuj, albo zobacz w programie, ktory zainstalowal sie wraz z nowymi sterownikami karty graficznej (nvidia). W skrocie komunikat jaki ci sie pokazuje mozna przetlumaczyc jako:
"the Tv Out port of your display card is not working poperty. this copy protected disc can not be played when thr tv out function is enabled"
"Port TVOut (sluzacy do podlaczenia TV do komputera) twojej karty graficznej nie pracuje poprawnie. Ten dysk jest zabezpieczony i jego zawartosc nie moze byc odtwarzana, gdzy wyjscie TVOut jest aktywne."
Sprobuj tez zmienic odtwarzacz DVD, sciagnij:
Media Player Classic jest to dosc dobry odtwarzacz miultimedialy.
no wiec zainstalowałem Media Player Classic i wszytsko gra zwykle filmy chodza dvd tez. ale dziwne ze na power dvd nie chce gra. a co do Media Player Classic to jak mam film z napisami to jak te napisy uruchomic ?
Jesli chcesz uzywac Media Player Classic do odtwarzania filmow avi to musisz:
a) sciagnac i zainstalowac np.
http://www.free-codecs.com/download/Codec_Pack_All_in_1.htm Podczas intalacji podczas wyboru wtyczki do napisow (Subtitle plugin) wybierz G400 lub VobSub.
b) po rozpoczeciu odtwarzania filmu w zasoniku systemowym (trayu) pojawi ci sie nowa ikonka, klikasz na niej i wybierasz plik do zaladowania, lub tez napisy laduja sie automatycznie.
Na tym forum klinknij u gory "szukaj" i znajdz przeczytaj posty zawierajace VobSum.
Ja jednak do odtwarzania filmow w DivXe itp. odtwarzacza SubEdit Player, jest latwy w uzyciu i dosc przyjemny podczas wspolpracy
✨ Problem zielonego ekranu podczas odtwarzania filmów w SubEdit-Player z kodekami DivX wynikał z nieaktualnych sterowników karty graficznej NVIDIA GeForce4 oraz niewłaściwych kodeków. Rozwiązaniem było zainstalowanie najnowszych sterowników NVIDIA oraz kodeków ffdshow, co poprawiło odtwarzanie zwykłych filmów. Przy odtwarzaniu filmów DVD pojawiał się błąd związany z aktywną funkcją TV Out, która blokuje odtwarzanie chronionych kopii. Wyłączenie funkcji TV Out w ustawieniach karty graficznej lub użycie innego odtwarzacza, np. Media Player Classic, rozwiązało problem. Media Player Classic umożliwia także obsługę napisów po zainstalowaniu odpowiednich wtyczek (np. VobSub) z pakietu kodeków All in 1. SubEdit Player pozostaje polecany do odtwarzania filmów DivX ze względu na prostotę i wygodę użytkowania. Wygenerowane przez model językowy.