logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fioletowy pasek na obrzeżach podczas odtwarzania filmu !

tozeur 29 Cze 2006 13:27 1290 1
REKLAMA
  • #1 2774460
    tozeur
    Poziom 13  
    witam
    mam pewien klopot z subedit-playerem a mianowicie jak odpale film na obrzezach obrazu filmu mam jakis fioletowy pasek. Moze ma ktos jakis pomysl jak sie tego pozbyc bo ja probowalem w ustawieniach i nic nie pomoglo, instalowalem takze kilkakrotnie program i za kazdym razem to samo. Dodam, ze problem pojawil sie po formacie , wczesniej korzystalem z tego samego programu z tymi samymi sterownikami i kodekami i problemu nie bylo.
    windows xp, geforce fx 5200, nvidia wersja 72.14., ram 512,
    pozdrawiam
    ...dodam rowniez ze majac ustawienie "klon" pc+tv w telewizorze mam obraz z pc bez problemow, po odpaleniu filmu jednak pojawia sie klopot. obraz w pc jest ok ale w tv widac tylko napisy a obrazu filmu nie ma. po zmianie ustawienia na tv+pc sytuacja jest odwrotna.
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!
    ... nie krzycz , nie używaj Caps Locka !

• REKLAMA
  • #2 2775972
    cwaniaq
    Poziom 11  
    Powiem ci, że jest to rzecz śmieszna. Mam identyczną kartę graficzną, i dzieje się coś podobnego. Tyle tylko, że na tv-out'cie cały obraz jest jak by przejeskrawiony, sam nie wiem jak to opisać.
    Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale objaw się podobny po twoim opisie, ale czy to zbieg okoliczności, że akurat karty graficzne są identyczne z takim samym problemem ? Weird...
REKLAMA