logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson TX807c - szum w trybie AV mimo wymiany TDA7253, co sprawdzić dalej?

BOGKUP 03 Lis 2005 00:23 3144 3
REKLAMA
  • #1 1950492
    BOGKUP
    Poziom 16  
    Ocena: 43
    Witam
    Jak w temacie ,na AV szumi fonia i w dodatku przy całkowitym braku sygnału i przy 0 głośności, (linijka głosu na 0 ),po przeł na odbiór z tunera jest ok, cisza w głośniku,natomiast w trybie AV jest i to dość mocny szum, owszem po podaniu sygnału z zewnątrz głos jest ,ale na bazie ciągłego szumu w tle , który jak pisałem jest niezależny od pozycji linijki głosu, jest ciągle. Oczywiście mcz TDA7253 wymieniłem ,ale to nie to, elementy wokół niego również . Teraz pytanie ,co dalej,proszę o podpowiedzi i sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 1950675
    Zbynoch
    Poziom 24  
    Ocena: 4
    Witam, ten szum prawdopodobnie pochodzi z tunera. Po przejściu na AV wadliwie dokonane jest przełączenie sygnałów audio – przełączenie to wykonuje układ MSP3415D i to on może być uszkodzony. Przyczyną może być też wadliwy wsad pamięci, lub generuje go MSP.
    Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #3 1951450
    bonzo f
    Poziom 29  
    Ocena: 23
    witam
    bez pamieci tez chodzi.jaki tam stoi konensator z prostownikiem 400v/....mecze 21mx170s.mam balagan w kompie stracilem dysk.pamiatke narazie mam niepewna .zrywa mi obraz.do tego niepokojace plamy.ale mialem wylamane trafo.
  • #4 2263485
    BOGKUP
    Poziom 16  
    Ocena: 43
    Na prośbę admina zamykam temat, wadliwym okazał się procesor,to on nie porafił wyłączyć foni z tunera i tu ,,Zbynoch,, miał częściowo rację , ja tez początkowo stawiałem na MSP ,ale ani pamięć ,ani MSP tylko dopiero po wymianie proca usterka ustąpiła.Pozdrawiam wszystkich i nikomu nie życzę takich wrednych usterek.
REKLAMA