logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko DC7130N - suszarka kondensacyjna wyłącza się

leszekbalinski 21 Gru 2021 21:07 1599 6
REKLAMA
  • #1 19775978
    leszekbalinski
    Poziom 2  
    Witam szanowne grono.
    Na wstępie chce powiedzieć, że jestem początkującym w naprawach pralek i suszarek. Mam problem z suszarką kondensacyjną Beko DC7130N. Po włożeniu ubrań normalnie startuje, bęben się kręci, grzać grzeje i po około 10 minutach sama się wyłącza. Ubrania są gorące i jest sporo pary. Gdzie szukać przyczyny?
    Z góry dziękuje za jakiekolwiek podpowiedzi i sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 19776279
    freebsd
    Poziom 42  
    Ocena: 2028
    Czy na wyświetlaczy jest sygnalizowany jakiś błąd?
  • REKLAMA
  • #3 19776484
    leszekbalinski
    Poziom 2  
    Na wyswietlaczu nie ma żadnego błędu dodam tylko że to jest taki mały wyświetlacz który tylko pokazuje co robi a czasu nie pokazuje
  • #4 19776712
    freebsd
    Poziom 42  
    Ocena: 2028
    leszekbalinski napisał:
    . Gdzie szukać przyczyny.
    Czujnik wilgotność, zabrudzenie od zewnątrz bębna (zła przewodność na potrzeby czujnika).
  • REKLAMA
  • #5 19777555
    leszekbalinski
    Poziom 2  
    Wszystko jest wyczyszczone czujnik z przodu pod filtrem sprawdzony miernikiem tylko zastanawia mnie jedna rzecz a pare suszarek już naprawiłem takie jak Miele Gorenje LG śle tu się spotkałem pierwszy raz z czymś takim.Z przodu od wewnętrznej strony za filtrem jest jedna cześć przykręcona gdzie są dwie blaszki i dochodzą kable co to jest i czemu ma służyć kable przejście maja bo sprawdzałem czyżby coś z modułem było nie tak.
  • REKLAMA
  • #6 19777836
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6904
    leszekbalinski napisał:
    .Z przodu od wewnętrznej strony za filtrem jest jedna cześć przykręcona gdzie są dwie blaszki i dochodzą kable co to jest i czemu ma służyć

W dużym skrócie, czujnik wilgotności.
  • #7 19777884
    leszekbalinski
    Poziom 2  
    Czyli wychodzi na to że moduł jest uszkodzony

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z suszarką kondensacyjną Beko DC7130N, która po około 10 minutach pracy wyłącza się, mimo że ubrania są gorące i wytwarza się para. Na wyświetlaczu nie pojawiają się żadne błędy. Użytkownik sprawdził czujnik wilgotności oraz wyczyścił urządzenie, ale nadal występuje problem. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że przyczyną może być zabrudzenie czujnika wilgotności lub uszkodzenie modułu. Użytkownik zastanawia się nad rolą elementu z kablami znajdującego się za filtrem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA