Widzę że nie jest to odosobniony przypadek, jeż dałem się nadziać na to dziadostwo, ale może po kolei;
wpadłem w posiadanie kamery HFW1230T-ZS-2812-S5 kamera służy mi do podglądu wjazdu na posesję, zainstalowałem w niej kartę pamięci 128GB kamera ma nagrywać tylko zdarzenia. Od samego początku mam z nią problem, pierwszym problemem było to, że przy połączeniu p2p nie było dostępu do nagrań z kamery z poziomu aplikacji dmss niezależnie czy to był system ios czy android. Ten problem po dłuższym czasie udało mi się rozwiązać, okazało się że problemem było konto które sobie stworzyłem w aplikacji, jeśli wylogowałem się i sparowałem kamerę bez konta to jakimś cudem dostęp do nagrań jest.
Kolejnym problemem jest ustawienie czasu, z którym autor wątku się boryka, mam dokładnie ten sam problem kamera sama sobie ustawia czas o 1 godzinę do tyłu od czasu właściwego, i za nic sobie ma jakiekolwiek synchronizacje. To też poniekąd udało mi się rozwiązać ustawiając strefę czasową 2h+ co oczywiście jest to nie do końca dobre ale cóż...
Ale już hitem okazało się ustawnie w niej detekcji, tak jak wcześniej pisałem chciałem żeby kamera nagrywa tylko zdarzenia. z racji że kamerę udało mi się zainstalować wieczór i już widziałem jak reaguję na owady w nocy, więc ustawiłem czułość na 40 i próg zadziałania na 6 i mimo tych ustawień w nocy nagrań miałem sporo, ale to jest jeszcze do przeżycia bo wiem jak to w takich kamerach działa i z tym się liczyłem. Jakież było moje zdziwienie kiedy w dzień biegające dzieci w obrębie zasięgu kamery nie powodowały uruchomienie detekcji ruchu. Nawet kiedy czułość podniosłem do 90 a próg zadziałania obniżyłem do 4 wtf?? z czymś taki się nie spotkałem, kamera jakby w dzień ruchu nie dostrzegała i nic nie nagrywa. Dodam że czasy i harmonogramy mam sprawdzone.
Generalnie mam wrażenie że pod względem software dalhua ma spore problemy, i niestety zgadzam się z tym że na dzień dzisiejszy jest to straszny bubel i jeśli ktoś rozważa kupno takiego modelu jak ja to odradzam!