logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Nieustanny zapis na karcie SD w kamerze Dahua. Przestawianie godziny. Funkcja Pack Duration.

27 Gru 2021 14:28 4809 11
REKLAMA
  • #1 19784468
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19784544
    Interesant
    Poziom 34  
    Ocena: 248
    ...
    Ustaw poprawną strefę czasową, aktualnie masz czas z chin.
    Nieustanny zapis na karcie SD w kamerze Dahua. Przestawianie godziny. Funkcja Pack Duration. [
    Ustaw tak, jak na powyższym obrazku.
  • Pomocny post
    #3 19784565
    viper19861
    Poziom 20  
    Ocena: 54
    koleś kit napisał:
    Co to ten pack duration?

Rozmiar długości nagrania jakie zapisywane jest w jednym pliku, po czym kamera tworzy następny plik.
    Ustaw tryb nagrywania na auto. Poszukaj ustawień harmonogramu nagrywania: tam będą opcje zapisu ciągłego lub po alarmie / detekcji
    Podaj model kamery będzie łatwiej coś podpowiedzieć.
  • REKLAMA
  • #4 19784668
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 19784781
    viper19861
    Poziom 20  
    Ocena: 54
    Instrukcja kamery:
    https://www.napad.pl/instrukcje/dahua_kamera_ip_instrukcja_obslugi_pol.pdf

Zalogować się za pomocą przeglądarki, w okno adresu wpisać ip kamery przypisane w sieci wewnętrznej.

Rozdział 5.3 - Ustawienia detekcji ruchu: włączyć detekcję ruchu, ustawić czułość detekcji
    Rozdział 5.4 Ustawienia harmonogramu zapisu: wybrać rodzaj zapisu przy pomocy ustawień harmonogramu

Ustawienia czasu identycznie jak pokazane na zdjęciu z postu powyżej. DST , NTP skonfigurowane i włączone.
  • REKLAMA
  • #6 19784980
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 19787996
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 19788935
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 19789623
    Interesant
    Poziom 34  
    Ocena: 248
    ...
    Nieustanny zapis na karcie SD w kamerze Dahua. Przestawianie godziny. Funkcja Pack Duration.
    Czy tu zaglądałeś??
  • #10 19949884
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 20004581
    mateusz5131993
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Widzę że nie jest to odosobniony przypadek, jeż dałem się nadziać na to dziadostwo, ale może po kolei;
    wpadłem w posiadanie kamery HFW1230T-ZS-2812-S5 kamera służy mi do podglądu wjazdu na posesję, zainstalowałem w niej kartę pamięci 128GB kamera ma nagrywać tylko zdarzenia. Od samego początku mam z nią problem, pierwszym problemem było to, że przy połączeniu p2p nie było dostępu do nagrań z kamery z poziomu aplikacji dmss niezależnie czy to był system ios czy android. Ten problem po dłuższym czasie udało mi się rozwiązać, okazało się że problemem było konto które sobie stworzyłem w aplikacji, jeśli wylogowałem się i sparowałem kamerę bez konta to jakimś cudem dostęp do nagrań jest.
    Kolejnym problemem jest ustawienie czasu, z którym autor wątku się boryka, mam dokładnie ten sam problem kamera sama sobie ustawia czas o 1 godzinę do tyłu od czasu właściwego, i za nic sobie ma jakiekolwiek synchronizacje. To też poniekąd udało mi się rozwiązać ustawiając strefę czasową 2h+ co oczywiście jest to nie do końca dobre ale cóż...
    Ale już hitem okazało się ustawnie w niej detekcji, tak jak wcześniej pisałem chciałem żeby kamera nagrywa tylko zdarzenia. z racji że kamerę udało mi się zainstalować wieczór i już widziałem jak reaguję na owady w nocy, więc ustawiłem czułość na 40 i próg zadziałania na 6 i mimo tych ustawień w nocy nagrań miałem sporo, ale to jest jeszcze do przeżycia bo wiem jak to w takich kamerach działa i z tym się liczyłem. Jakież było moje zdziwienie kiedy w dzień biegające dzieci w obrębie zasięgu kamery nie powodowały uruchomienie detekcji ruchu. Nawet kiedy czułość podniosłem do 90 a próg zadziałania obniżyłem do 4 wtf?? z czymś taki się nie spotkałem, kamera jakby w dzień ruchu nie dostrzegała i nic nie nagrywa. Dodam że czasy i harmonogramy mam sprawdzone.
    Generalnie mam wrażenie że pod względem software dalhua ma spore problemy, i niestety zgadzam się z tym że na dzień dzisiejszy jest to straszny bubel i jeśli ktoś rozważa kupno takiego modelu jak ja to odradzam!
  • #12 20140809
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problemy z kamerą Dahua IPC-HFW1435S-W-0280B-S2, która nie nagrywa ciągłego materiału na karcie SD (Sandisk 16 GB) oraz przestawia godzinę. Wskazówki dotyczące ustawienia strefy czasowej, włączenia detekcji ruchu oraz harmonogramu nagrywania zostały podane. Użytkownik zauważył, że kamera nagrywa tylko po podłączeniu kabla LAN i nie działa poprawnie po odłączeniu zasilania. Inni użytkownicy potwierdzili podobne problemy z innymi modelami Dahua, sugerując, że kamera działa najlepiej w połączeniu z NVR. Użytkownik rozważa wymianę karty SD oraz poszukiwanie alternatywnej kamery.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA