logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Outlook 2016 - brak wyszukiwanych wszystkich wiadomości

ergie 04 Sty 2022 08:12 12615 4
REKLAMA
  • #1 19798888
    ergie
    Poziom 28  
    Ocena: 291
    Cześć

mam dość dziwny objaw w poczcie Microsoft Outlook 2016. Gdy wyszukuję wiadomości, cześć z nich się nie pojawia. Doczytałem się w internecie, że mam uszkodzone indeksowanie. Gdy w nie wszedłem było info, że indeksuje i jest ok 60 000 plików, zatrzymałem i włączyłem od nowa. Skończyło około 1h i wyszukało ok 16 000 plików - zdecydowanie mniej niż poprzednio jak mieliło. Nadal niestety nie mam sprawnego wyszukiwania, podpowiecie co mogę jeszcze zrobić, by to naprawić?

Dziękuję, system operacyjny to Windows 10 pro
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19800199
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 723
    Uprawnienia do katalogu indeksacji są prawidłowe ?
    Panel Sterowania --> Opcje Indeksowania --> Rozwiazywanie problemów z wyszukiwaniem i indeksowaniem --> (zaznacz) Wyszukiwanie w programie Outlook nie powoduje... - następnie postępuj zgodnie z instrukcjami
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 19800240
    ergie
    Poziom 28  
    Bródka napisał:
    Uprawnienia do katalogu indeksacji są prawidłowe ?
    Panel Sterowania --> Opcje Indeksowania --> Rozwiazywanie problemów z wyszukiwaniem i indeksowaniem --> (zaznacz) Wyszukiwanie w programie Outlook nie powoduje... - następnie postępuj zgodnie z instrukcjami

Zrobiłem :

Outlook 2016 - brak wyszukiwanych wszystkich wiadomości Outlook 2016 - brak wyszukiwanych wszystkich wiadomości

Wcześniej jeszcze znalazłem takie coś i tu była informacja o tym, że trwa indeksowanie i pozostało 326 elementów.. pomieliło ze 2 minuty i jest 0.

Outlook 2016 - brak wyszukiwanych wszystkich wiadomości Outlook 2016 - brak wyszukiwanych wszystkich wiadomości

p.s. pojawiły się brakujące wiadomości, jest ich zdecydowanie więcej :)
  • REKLAMA
  • #5 19828196
    ergie
    Poziom 28  
    Dziękuję, wszystko działa. O dziwo sporo takich kłopotów miałem w pracy, ale ten sposób naprawy wszystko 'reperował'.
REKLAMA