logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polar SL 348X - elektrozawór nie zamyka się, możliwa awaria programatora

Gomar 03 Lis 2005 18:14 1711 5
REKLAMA
  • #1 1952208
    Gomar
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Polar SL 348X
    Elektrozawór się nie zamyka i leje wodę, tak jak gdyby zawiesił się programator kręcenie nim nic nie daje, a może coś innego proszę o pomoc. A jeżeli programator to czy opłaca się naprawa.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1952270
    franusz
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Jeżeli po wyłączeniu pralki na wyłączniku odetnie dopływ wody na 100% masz zapchany układ hydrostatu.Zdemontuj wężyk plastikowy z urzadzenia o wyglądzie małej puszki do której dochodzą trzy przewody,i wyczyść go razem z tym czarnym wężem na spodzie zbiornika. zamontuj w odwrotnej kolejności .Powinno pomóc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1954802
    Gomar
    Poziom 12  
    Cześć.
    Zrobiłem tak jak kolega polecił było zapchane na 100% no ale dalej jest coś nie tak, to znaczy dalej nie zamyka. Ale jak dam na ½ pobór wody to zamyka, tylko że wtedy bierze dużo wody, tam w tym hydrostacie są takie regulacje jak się je nastawia. Czy jest możliwe ze zapiekły się styki w programatorze.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1955166
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 1959278
    Gomar
    Poziom 12  
    Cześć.
    Wykonałem to co koledzy zalecili. Na razie jest ok. Ale strach przed ponownym wylaniem zmusza mnie do wymiany sprzętu, jakby nie było to
    ponad dziesięć lat intensywnej eksploatacji (wymiana grzałki, łożyska i zimeringa). Dziękuję i pozdrawiam.
REKLAMA