logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Derbi Senda: tylko podświetlenie licznika działa - poszukiwanie zimnego lutu

waskofilip132 04 Sty 2022 23:02 1380 2
REKLAMA
  • #1 19800694
    waskofilip132
    Poziom 2  
    Witam
    Bardzo proszę o pomoc. W liczniku motorka działa tylko podświetlenie, czasami jak jadę po wertepach, to pokaże na chwilę prędkość itp. ale po chwili to znika. Podejrzewam zimny lut. Tylko problem polega na tym, że wyciągnąłem licznik z odbudowy i nie wiem co dalej, gdzie szukać tego zimnego lutu itp. Proszę o pomoc. linki do zdjęć
    Derbi Senda: tylko podświetlenie licznika działa - poszukiwanie zimnego lutu Derbi Senda: tylko podświetlenie licznika działa - poszukiwanie zimnego lutu Derbi Senda: tylko podświetlenie licznika działa - poszukiwanie zimnego lutu
  • REKLAMA
  • #2 19801125
    tomtim123
    Poziom 37  
    Ocena: 769
    Te zdjęcia, to raczej znaczki pocztowe.
    Proponuję wziąć lupę i punkt po punkcie dokładnie pod mocnym światłem posprawdzać luty. Możesz też profilaktycznie poprawić wszystkie luty, będziesz miał pewność, że to było to, czy też problem leży gdzieś indziej. Pozdrawiam
  • #3 19804609
    paweld69
    Poziom 28  
    Ocena: 360
    Te liczniki mają skłoność do uszkodzeń. Proponuję dla pewności przelutować wszystkie luty, szanse małe ale może ruszy. Życze powodzenia.
REKLAMA