logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung S7 G903F - Brak reakcji na ładowanie, możliwość przelutowania pamięci na inną płytę główną

martiv 11 Sty 2022 13:01 639 4
REKLAMA
  • #1 19813522
    martiv

Poziom 18  
    Ocena: 41
    Witam,

Zajmuje się naprawą laptopów, jednak z telefonami mam mało wspólnego, dlatego liczę na bardziej doświadczonych tutaj forumowiczów. Predyspozycję, narzędzia są :)

Mam telefon znajomego Samsung S7 G903F, nie włącza się. Po podłączeniu ładowarki, nie ładuje baterii. Pobór podczas ładowania 0.2A, na złączu ładowania na płycie głównej mam 0.4xxV. Nie wiem, czy podejmę się naprawy tej płyty, bo nie wiem za co się zabrać, jednak pytanie do Was, czy jest możliwość przelutowania pamięci na płycie głównej do innej takiej samej płyty? Zależy mi na danych, które tam się znajdują po przez naprawę lub przerzutkę pamięci, chyba że będziecie w stanie nakierować mnie jak zreanimowac płytę. :)
    Konto firmowe:
    ABCLAP
    Trockiego 43, Kraków, 30-394 | Tel.: 510XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.abclap.pl
  • REKLAMA
  • #2 19813557
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1294
    martiv napisał:
    Nie wiem, czy podejmę się naprawy tej płyty, bo nie wiem za co się zabrać, jednak pytanie do Was, czy jest możliwość przelutowania pamięci na płycie głównej do innej takiej samej płyty? Zależy mi na danych, które tam się znajdują po przez naprawę lub przerzutkę pamięci, chyba że będziecie w stanie nakierować mnie jak zreanimowac płytę.

Nie. S7-ka jest fabrycznie szyfrowana, wiec trzeba by przelozyc kosc pamieci UFS oraz procesor na inna plyte. Co wiecej, objawy moga wskazywac na problem z koscia pamieci, a S7-ki sa z tego znane. W takim przypadku nie ma szans na dane.

0.2A moze wskazywac na rozladowana baterie i gdybys podladowal baterie zasilaczem, to pewnie prad ladowania bylby pozniej na poziomie 0.4A, przynajmniej najczesciej tak to sie ten model zachowuje tych przypadkach.
  • REKLAMA
  • #3 19813586
    martiv

Poziom 18  
    Ocena: 41
    W jakie piny podpiąć zasilacz aby podładować chwile baterię ?

Samsung S7 G903F - Brak reakcji na ładowanie, możliwość przelutowania pamięci na inną płytę główną
    Konto firmowe:
    ABCLAP
    Trockiego 43, Kraków, 30-394 | Tel.: 510XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.abclap.pl
  • REKLAMA
  • #4 19813605
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1294
    Z tego co pamietam, to przy takim ulozeniu, to pierwszy po lewej to plus, a ostatni to minus, ale sprawdz miernikiem dla pewnosci, i ew od strony plyty.
  • #5 21047239
    zakk87
    Poziom 12  
    Ocena: 11

>>19813522
    Cześć, wiem, że za odkopanie tematu należy mi się złota łopata, ale mam 2 płyty, które zachowują się identycznie jak Twoja. Możliwe, że wadliwy jest charging IC 98505EMV. Możliwe, że problem jest wcześniej, czyli przy taśmie od płyty ładowania, ale postaram się dziś zrobić bypass.
    Z bateriami też jest ciekawa sprawa, bo się rozładowuje z tą płytą do 0V, ale z inną po naładowaniu już się ładuje i trzyma normalnie.
REKLAMA