logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Lewy przycisk myszki nie reaguje na kliknięcie w systemie Win 10

romulus77 15 Sty 2022 12:36 5088 4
REKLAMA
  • #1 19821548
    romulus77
    Poziom 8  
    Ocena: 13
    Witam,

Panowie/Panie, pojawił się u mnie problem , który początkowo wydawał się błachy (może nadal taki jest ) lecz ja nadal nie potrafie sobie z nim poradzić, więc proszę was o wskazówki gdzie mam szukać tego przysłowiowego psa ?

Problem dotyczy działania myszki a dokładnie chodzi o to , iż lewy przycisk myszki nie działa poprawnie tzn; w niektórych przypadkach nie reaguje na kliknięcie. Aby np otworzyć folder musze najechac kursorem myszki na niego i użyć entera z klawiatury. Jeszcze dziwniejsza sprawa to działa on w przypadku niektórych funkcji jak cofnięcie danej operacji w czasie, czyli np. jestem w wyszukiwarce google i wpisuje w okno wyszukiwania jakiejs frazy, następnie zatwierdzam enterem i wyświetla mi sie lista znalezionych wyników i teraz najeżdżam kursorem na stronę którą chcę

otworzyć i czy to kliknę przyciskiem myszy czy tez enterem to przeglądarka cofa się i z powrotem to okna wyszukiwarki google , czyli tek jak gdyby o jeden krok w historii do tyłu. Próbując się zalogować np do konta email to jest to niemożliwe ponieważ w momencie kiedy zatwierdzam (myszką lub enterem) hasło , przeglądarka ponownie wyświetla okno z poleceniem wpisz hasło, czyli coś co własnie zrobiłem. I tak sie problem zapętla. Myslałem że jest to sprawa jakiegoś wirusa. Wykonałem formatowanie i ku mojemu zdziwieniu, nadal to samo .... Macie jakiś pomysł , w czym może być problem? ps. Podłączałem inną myszkę lecz bez zmian... :-(
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19821555
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10424
    Odlacz klawiature i sprawdz z sama myszka.
  • REKLAMA
  • #3 19821623
    romulus77
    Poziom 8  
    Kolobos napisał:
    Odlacz klawiature i sprawdz z sama myszka.

Ale jak mam w laptopie odłaczyć klawiaturę?
  • REKLAMA
  • #4 19821820
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10424
    Odlaczyc fizycznie od plyty, o ile nie masz wlacznika zintegrowanego z klawiatura.
  • #5 20872023
    romulus77
    Poziom 8  
    Odłaczyłem i sprawdziłem myszką
REKLAMA