logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rozmazywanie i zacinanie obrazu na YouTube w Huawei P30 lite - pytania o naprawę

gruber9 19 Sty 2022 08:50 1071 11
REKLAMA
  • #1 19829099
    gruber9
    Poziom 13  
    Ocena: 82
    Witam. Huawei p30 lite, od pewnego czasu podczas oglądania youtube rozmazuje się obraz, zacina i jest takie coś jak na ss, pomaga zminimalizowanie youtube, ktoś wie co się dzieje i jak naprawić to?
    Załączniki:
    • Rozmazywanie i zacinanie obrazu na YouTube w Huawei P30 lite - pytania o naprawę Screenshot_20220119_084909_com.google.android.youtube.jpg (732.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19829253
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Odśwież Youtube. Zainstaluj, odinstaluj. Wyczyść pamięć podręczna. Albo może net słaby i klatkuje.
  • Pomocny post
    #3 19831422
    siemloteczek
    Poziom 12  
    Ocena: 54
    Mam taki sam problem tylko, że w Mate 20 lite. Pomaga zmniejszenie rozdzielczości przewinięcie filmu i ponowny powrót do oglądanej rozdzielczości.
  • #4 19832682
    gruber9
    Poziom 13  
    siemloteczek napisał:
    Mam taki sam problem tylko, że w Mate 20 lite. Pomaga zmniejszenie rozdzielczości przewinięcie filmu i ponowny powrót do oglądanej rozdzielczości.

Czyli to problem wychodzi na to w youtube, bo czytałem, że i na innych telefonach tak sie zdarza. Trzeba poczekać na aktualizację z poprawką niestety.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 19832720
    winmap
    Poziom 38  
    Albo może cofnąć aktualizację. Odistalowac co jest.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 19833285
    siemloteczek
    Poziom 12  
    gruber9 napisał:
    siemloteczek napisał:

Czyli to problem wychodzi na to w youtube, bo czytałem, że i na innych telefonach tak sie zdarza. Trzeba poczekać na aktualizację z poprawką niestety.

Mam również Xiaomi i Samsunga i ten problem na nich nie występuje.
  • REKLAMA
  • #7 19835272
    gruber9
    Poziom 13  
    winmap napisał:
    Albo może cofnąć aktualizację. Odistalowac co jest.

Próbowałem i tak kolego, ale jednak po kilku wejściach na youtube sama aplikacja woła o zaaktualizowanie jej i nie daje wejść.
  • Pomocny post
    #8 19835334
    winmap
    Poziom 38  
    No to może najprościej póki coś się nie naprawi korzystać z YouTube w przeglądarce. Ja np. bardziej wolę z przeglądarki. Aplikacja mnie nie przekonuje.
  • #9 19836877
    siemloteczek
    Poziom 12  
    winmap napisał:
    No to może najprościej póki coś się nie naprawi korzystać z YouTube w przeglądarce. Ja np. bardziej wolę z przeglądarki. Aplikacja mnie nie przekonuje.

Odinstalowałem ostatnią aktualizację i problem zniknął.
  • #10 19837303
    winmap
    Poziom 38  
    siemloteczek napisał:
    winmap napisał:

Ja akurat nie mam problemu z aplikacją. Nie lubię jej po prostu używać.
  • #11 19838483
    gruber9
    Poziom 13  
    siemloteczek napisał:
    winmap napisał:

Ale u mnie po odinstalowaniu aktualizacji, po kilku wejściach wymaga zaaktualizowania od nowa..
  • #12 19841078
    siemloteczek
    Poziom 12  
    gruber9 napisał:
    siemloteczek napisał:
    winmap napisał:

Ale u mnie po odinstalowaniu aktualizacji, po kilku wejściach wymaga zaaktualizowania od nowa..

Spróbuj odinstalować ostatnią aktualizację "Android System WebView". U użytkowników pojawia się właśnie zielony ekran.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy Huawei P30 Lite zgłaszają problemy z rozmazanym i zacinającym się obrazem podczas oglądania YouTube. Sugerowane rozwiązania obejmują odświeżenie aplikacji YouTube, czyszczenie pamięci podręcznej, zmniejszenie rozdzielczości wideo oraz odinstalowanie ostatnich aktualizacji aplikacji. Niektórzy użytkownicy zauważyli, że problem występuje również na innych modelach, takich jak Mate 20 Lite, ale nie na urządzeniach Xiaomi i Samsung. Wskazano również na możliwość korzystania z YouTube przez przeglądarkę jako alternatywę. W przypadku problemów z aktualizacjami, użytkownicy sugerują odinstalowanie aktualizacji "Android System WebView".
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA