logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei P20 lite - ekran nie aktywuje się podczas połączeń przychodzących

Mariusz079 16 Kwi 2024 18:14 17700 20
REKLAMA
  • #1 21047788
    Mariusz079
    Poziom 12  
    Ocena: 38
    Dzień dobry, Huawei P20 lite, nie wybudza się jak ktoś dzwoni. Tak poza tym w telefonie wszytko działa poprawnie. W trybie awaryjnym problem jest ten sam.

Jak ktoś dzwoni przy włączonym telefonie to muszę ściągnąć pasek i odebrać, jak odbiorę to jest czarny ekran słychać rozmówcę, połączenie jest ale nic nie mogę zrobić bo nie widać przycisków, nie mogę np. dać na głośnomówiący czy zakończyć połączenie.

Szukałem już wszędzie i różne opcje. Nie chciał bym bardzo robić resetu całego telefonu. Może ktoś pomoże miał podobny problem.

Chyba jest problem z aplikacją telefon, ale chyba nie ma możliwości odinstalowania i ponownego zainstalowania?
  • REKLAMA
  • #2 21047861
    BassBoostingEverythi
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Ja kiedyś miałem ten sam problem na Huawei p20 lite i pomógł mi całkowity reset telefonu, ale także alternatywą jest pobranie aplikacji telefon od google i kontakty. Po instalacji ustawić aplikację telefon jako główną do wykonywania połączeń. Wydaje mi się, że aplikacja sama poprosi o zmienienie tego ustawienia.
  • #3 21048036
    Mariusz079
    Poziom 12  
    Jak ta aplikacja się dokładnie zwie może Google Voice ?
    Możesz coś bliżej podać, próbowałeś tego ?
    Czyli zamiast od Huawei mam korzystać z apki od Googla?
  • REKLAMA
  • #4 21048038
    BassBoostingEverythi
    Poziom 11  
    Po prostu korzystaj aplikacji od google. Aplikacja u mnie się nazywa google Phone mam telefon po angielsku więc może to być inaczej po polsku. Jak wpiszesz "telefon" w sklepie google to będzie.
  • #5 21050977
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Ocena: 217
    Odinstaluj aktualizację usług Google Play lub wyczyść dane tych usług w ustawieniach.
  • #6 21051076
    BassBoostingEverythi
    Poziom 11  
    Huawei p20 lite ma własną aplikację telefonu
  • #7 21051329
    maegwathien
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Daj znac jak cos wykombinujesz. Ja mam dzis ten sam problem, z tym ze nawet na sciagnietym pasku nie moge nic zrobic.
    Zainstalowalam pierwsza z brzegu apke do dzwonienia i ustawilam jako domyslna. Jak dowiesz sie jak ogarnac ta od huawei to napisz koniecznie
  • #8 21051374
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1283
    Nalezy zaktualizowac uslugi Google Play do najnowszej dostepnej wersji. Do pobrania z apkmirror jest wersja 24.13.18 ktora powinna pasowac do tego modelu. Jesli to za malo i problem nadal wystpuje, to wyczyscic dane aplikacji uslugi google play.
  • #9 21055150
    michalbaran05
    Poziom 1  
    Ocena: 5

Cześć,
    Ja mam ten sam problem, zaczął się 18 kwietnia, może była jakaś aktualizacja, która wprowadziła błędy w działaniu aplikacji telefon, robiłem reset urządzenia i nadal to samo :(
  • #10 21055360
    sagem90
    Poziom 17  
    Ocena: 85
    Jest blad systemu. Pobierzcie inny dialer " telefon " ze sklapu play i pomoże. Sprawdzone na kilku sztukach
  • REKLAMA
  • #11 21058200
    jigger
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich :) Miałem ten sam problem - Huawei p10 lite. Pomogło odinstalowanie usług google play i ponowna ich instalacja i aktualizacja. Telefon znowu dzwoni!!! :)
  • #12 21059552
    Amirosa25
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    W moim przypadku (Huawei p20 Lite) dopiero reset fabryczny dał mi możliwość kontroli nad rozmową. Wiem, że autorowi tego tematu zależało na uniknięciu tego, ale bez resetu nie udało mi się przywrócić do stanu przed awarii, a robiłam reset usług google play itd.
  • #13 21059723
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 464
    W ciągu dwóch tygodni miałem od klientów chyba z 10 sztuk p20 lite z tym objawem. We wszystkich przywróciłem ustawienia fabryczne i pomogło.
  • #14 21064527
    Jaco-
    Poziom 11  
    Jak tu polecano zainstalowałem aplikację ze sklepu Play Dialer i w końcu rozwiązał się problem.
  • REKLAMA
  • #15 21083734
    grunio
    Poziom 8  
    Ocena: 30
    Mam ten sam problem. P20 lite. Już dwa dni temu mi się to stało, oddałem do naprawy niby zrobili i dzisiaj ponowna sytuacja. Parę dni temu też zrobiła się taka sama sytuacja mojej żonie. Wróciłem do ustawień fabrycznych i niby pomogło lecz następnego dnia problem wrócił. Oddałem do naprawy, po godzinie był niby sprawny lecz w sobotę znowu to samo. Więc samo zrobienie i powrotu do ustawień fabrycznych nic nie daje. To podobno robi któraś aktualizacja Huawei. Nie wiem która lecz muszą się te telefony aktualizować ponieważ inne funkcje z biegiem czasu nie będą działały. Jutro odbieram z naprawy tego mojego i zobaczę jak długo jeszcze będzie dobrze działał.
  • #16 21089951
    adamsiedlaczek
    Poziom 1  
    jedyne rozwiazanie to inny dialer - generalnie to masakra jakaś ale po instalacji innej appki do obsługi telefonu wszystko działa jak należy.
  • #18 21100306
    Mariusz079
    Poziom 12  
    Ja na razie zainstalowałem inna apke do dzwonienia, jest ok, no ale jest z reklamami, ale chociaż widać jak ktoś dzwoni i można normalnie zadzwonić do innych.
    Pan chińczyk się nie popisał, wygląda to na problem na większą skalę. Albo celowe postarzanie produktu, który do tej pory działał bezawaryjnie i bezbłędnie.

Jak coś piszcie w temacie co i jak,, dziękuję za duży odzew.
  • #19 21100538
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1283
    Mariusz079 napisał:
    Ja na razie zainstalowałem inna apke do dzwonienia, jest ok, no ale jest z reklamami, ale chociaż widać jak ktoś dzwoni i można normalnie zadzwonić do innych.

Zamiast tego mozna uzywac dialera od Google, https://xdaforums.com/t/app-patched-google-phone-v53-black-theme-no-root.3708218/ - Google_phone_30.0.238745610

Powinien dzialac na wiekszosci tych Huawei, nie ma zadnych reklam itp. Nowsze wersje z apkmirror wymagaja obecnosci dodatkowych rzeczy, w sklepie Play z kolei w ogole sie nie pokazuja na telefonach Huawei.

Wyczyszczenie danych uslug google, czy lepiej przywrocenie fabrycznej wersji, wyczyszczenie danych i ponowna aktualizacja uslug google pomaga, ale w niektorych przypadkach problem wraca.

Mariusz079 napisał:
    Pan chińczyk się nie popisał, wygląda to na problem na większą skalę. Albo celowe postarzanie produktu, który do tej pory działał bezawaryjnie i bezbłędnie.

To nie "pan chinczyk" czy postarzanie produktu, tylko jakis problem z niekompatybilnoscia aktualnych wersji uslug Google a aplikacja od Huawei.
  • #20 21101887
    haringom
    Poziom 1  

Mój P20 Lite miał najpierw problem z aplikacją Tel. Jak zainstalowałem coś innego, to chwilę podziałała, a później zaczęły się problemy z dotykiem na ekranie. Przeniosłem się do starszego P9 - działał 2 dni i dokładnie to samo - to chyba jakaś celowa akcja hujaweja
  • #21 21111540
    pancur105
    Poziom 1  

U mnie pomogło na telefonie P10 wyczyszczenie pamięci Huawei AppGallery

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy Huawei P20 lite zgłaszają problem z ekranem, który nie aktywuje się podczas połączeń przychodzących. Wiele osób sugeruje, że problem może być związany z aplikacją telefoniczną Huawei. Proponowane rozwiązania obejmują zainstalowanie alternatywnej aplikacji do dzwonienia, takiej jak Google Phone, oraz wyczyszczenie danych usług Google Play. Niektórzy użytkownicy twierdzą, że jedynym skutecznym rozwiązaniem jest przywrócenie ustawień fabrycznych telefonu, co jednak nie zawsze przynosi trwałe rezultaty. Wiele osób zauważyło, że problem pojawił się po aktualizacjach systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA