logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 8910 - niedziałająca wibra i niskie napięcie baterii wewnętrznej

McRancor 04 Lis 2005 18:39 789 4
  • #1 1955207
    McRancor
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 124
    Witam!

Mam problem z wibrą w 8910, nie działa. Tasiemka jest dobra, połączenia wszystkie też. Na stykach jest dobrze podane zasilanie na silniczek, ale telefonik nie chce zwierać obwodu silniczka do masy.

Poza tym bateria wewnętrzna w telefonie ma za niskie napięcie i telefonik po wyjęciu baterii domaga się wprowadzenia czasu i daty.

Co może być przyczyną i co poradzić? Service manual nic nie pisze o tej usterce
  • #2 1955481
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 1955664
    McRancor
    silniczek działa, a bateria nie jest ładowana
  • #4 1986237
    maestro5
    Poziom 2  
    wydaje mi sie, ze to jednak tasma.
    byly proby wymiany na inne egzemplarze, najlepiej w calosci(z vibra i mikro oraz wejsciami ladowania) ?
    co do baterii, to jedyny objaw jest taki, ze musisz ustawiac date i godzine?
    tak na marginesie, to we wszystkich 8910 jakie mialem tak sie robilo i to nie byl objaw uszk. bateryjki.
    pozdrawiam
  • #5 1987283
    McRancor
    No właśnie objaw jest taki że trzeba wpisywać date za każdym razem, a napięcie na bateryjce jest około 1,7V, z serwisówki wyczytałem że ta bateryjka to akumulator i jego napięcie powinno być >2V

Taśma jest OK, podmieniałem na inną i moja działa w innym fonie.
REKLAMA